Carne, pește sau fructe de mare

Răcitură cu pui la Ninja Foodie

decembrie 31, 2023

Anul acesta, am zis sa fac putina racitura. Merge la un pranz cu mamaliguta zilele acestea, de mama-mama! Îs moldovianca! 😄

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 4 aripioare
  • 2 buc rasol de vita
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 buc de pastarnac
  • 1 buc telina
  • sare de mare (2ani+)
  • 2 frunze de dafin
  • 1 capatana mare de usturoi

Cum am procedat

  • am pus carnea in vasul Ninja si am dat intr-un clocot (saute), dupa care am aruncat apa, am pus apa curata si am pus din nou in oala in aparat, pe functia saute
  • am adaugat legumele curatate, puse intregi, sarea, frunzele de dafin, si am setat functia presiune, high, 90’
  • intre timp, am curatat usturoiul si l-am pasat
  • am depresurizat manual, am scos carnea si legumele intr-un bol si am adaugat usturoiul
  • am lasat zeama impreuna cu usturoiul cca 1h, cu capac
  • intre timp, am scos carnea de pe oase, am taiat legumele bucatele/felii
  • am trecut zeama printr-o sita
  • am asezat in castroane carne si legume si am turnat deasupra zeama
  • am acoperit cu folie si am bagat racitura la frigider peste noapte

De la oasele de vita, racitura s-a inchegat bine, nefiind nevoie de agar sau gelatina.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.