Daca imi spunea cineva ca cel mai mare mofturel din lumea asta (spune “nu imi place” si la aer / mananca doar mere si bea suc de mere…) ar manca asa ceva cu asemenea pofta…as fi ras! Dar au mancat dragonitele mele!!!!! Vaaaai! Si chiar bune, mi-a ramas si mie putin! 😃 Varzuca de Brussels cu sunculita de la Szeckely si cirese uscate.
Ingrediente:
- 350 gr varza de Brussels
- 3 catei usturoi
- 1 praf sare (2ani+)
- 100 ml suc de mere
- 2 felii sunculita de pui marca Szekely (2ani+, desi nu are decat carne si condimente, are sare) – puteti omite sau inlocui cu alta carne
- o mana de cirese uscate
Cum am procedat:
- am pus varzuca taiata in 2 in tava de copt impreuna cu usturoiul ras, praful de sare, sucul de mere, sunculita cubulete si ciresele
- am acoperit vasul cu un capac si am copt 50’ la 180 gr, caldura sus-jos
- ultimele 20’ am descoperit vasul
Pofta buna!

No Comments