Acesta a fost felul nostru principal in seara dintre ani, un risotto cremos la Thermomix cu creveti pregatiti la Ninja. Doua aparate care imi salveaza viata, ma ajuta mult in bucatarie.
Ingrediente (3-4 portii):
- 40 g Grana Padano, taiat bucati (3 cm) sau ras
- 1 salota (cca. 30 g)
- 40 g unt, nesarat
- 10 g ulei de masline extravirgin
- 320 g orez pentru risotto (ex. Carnaroli, Arborio), timp de fierbere 14-15 minute
- 60 gr + 820 g apa
- un praf sare de mare (2an+)
Cum am procedat:
- prima data, orezul bine spalat l-am pus la fiert intr-o cantitate mare de apa; odata ce a dat in clocot, am scurs orezul bine de apa si l-am spalat din nou
- am pus Grana Padano in bol si am setat 10 sec./viteza 10, apoi am transferat intr-un castronel deoparte (eu am sarit etapa, am avut deja ras)
- am pus salota in bolul de mixare si 5 sec./viteza 5; am curatat peretii bolului cu spatula
- am adaugat 20 gr unt, uleiul de masline si 60 gr apa, 3 min./120°C/viteza 1
- am adaugat orezul si, fara paharul de masurare, 3 min./120°C/sens invers/viteza 1.
- am adaugat apa, sarea, cu spatul am curatat bine fundul bolului pentru a desprinde orezul, 12-13 min./100°C/sens invers/viteza 1, punand cosul de inabusire pe capac, in locul paharului de masurare, pentru a evita stropirea
- am lasat risotto sa se odihneasca in bol cca 1 min, apoi l-am transferat intr-un vas pentru servit
- folosind spatula, am amestecat cu restul de 20gr de unt si Grana Padano ras
- pentru creveti: i-am asezat in cosul de airfry al multicookerului (preincalzit 5 min la 200°C) si am copt pe functia de AC 6-7 min, pana cand nu mai sunt opaci, ci rozalii
- am servit imediat
Pofta buna!
No Comments