Am pregatit painea pentru urmatoarele zile si mi-au ramas vreo 2 linguri de maia frumoasa si care miroasea asa de bine…era pacat sa ajunga la gunoi, asa ca, maiaua a sfarsit in niste turte
Ingrediente
Aluat
- 235 gr faina tip 650
- 80 gr apa
- 60 gr ulei de masline
- 1 praf sare (2ani+)
- 2 lgite praf de copt bio
- 2 lg maia (optional)
Topping
- 50 gr unt moale
- Patrunjel tocat
- Usturoi ras
Cum am procedat
- am amestecat bine ingredientele si am obtinut un aluat omogen, asemanator unei plastiline
- am acoperit aluatul si l-am lasat la odihnit 30’, acoperit cu un servet
- am impartit aluatul in 5 bule aprox. egale pe care le-am intins cu un sucitor
- am copt turtele in tigaia incinsa bine, pe ambele parti
- am uns turtele cu amestecul de unt, patrunjel si usturoi si am le-m acoperit pana la servire
Pofta buna!
No Comments