Nu stiu daca mai este cineva care sa nu stie ca imi place leurda. Daca mai e cineva…imi place leurda. As vrea sa creasca in gradina mea tot anul. Ea si usturoiul. Si ceapa e buna, dar mai buna e leurda. Si leurda ii place si Marei, ii place si sotului, deci mai bine leurda decat ceapa. Cu astea spuse, mancam leurda cu orice. La mic dejun, la pranz sau la cina. Noi nu suntem mofturosi de fel. Mara mai face uneori mofturi, ea e slim-fit in familie, la noi doi se vede usor ca suntem deloc mofturosi. 😀
Ingrediente:
- 500 gr faina tip 650
- 2 oua
- 100 gr apa calduta
- 1.5 lingurita drojdie uscata
- 6 linguri ulei de masline presat la rece
Pesto de leurda cu rosii uscate
- 7-8 frunze mari de leurda
- 4-5 rosii uscate
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri parmezan ras
Extra: 2 lgite seminte de canepa
Cum am procedat:
- prima data am amestecat ingredientele pentru blat, adaugand 3/4 din faina. Am adaugat restul fainii in ploaie pana cand am obtinut un aluat maleabil, nelipicios, omogen
- am lasat aluatul la dospit aprox. 1h pana cand si-a dublat volumul
- intre timp, am pregatit pesto: in chopper, toate ingredientele si pulsat de cateva ori
- dupa dospire, am intins aluatul sub forma unui dreptunghi de 20x20cm, am uns cu pesto si am adaugat semintele
- am rulat painea strans, iar sulul l-am tait pe jumatate, de-a lungul, pastrand unul dintre capete netaiat
- am impletit cele doua parti, am asezat painea in forma de copt si am lasat inca 45’ la dospit in loc caldut
- intre timp, am preincalzit cuptorul la 175 grade
- dupa dospire, am copt painea 30-35’ pana devine aurie. Am scos-o din tava, asezat pe un gratar si am acoperit-o cu un prosop
- am taiat doar dupa racire
Pofta buna!
No Comments