Am vrut ceva bun, adica am vrut sa mancam gulas. Gulasul ala bun se face mai lent, dar si asta rapid e la fel de bun. Si iti ramane si timp liber.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita bucatele
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 1 bucata pastarnac
- 4-5 cartofi marisori
- 6 catei usturoi
- 2 lgite boia dulce
- 1 lgita chimen
- 2 lg ulei de masline
- sare de mare (2ani+)
- 2 frunze dafin
- 400 suc de rosii (eu am folosit home made facut din rosii si ardei kapia)
- 2 lgite amidon porumb
Cum am procedat
- prima data, am oparit carnea de vita ca sa scot sangele din ea
- intree timp, am taiat ceapa si usturoiul marunt si le-am pus-o in oala de la Ninja impreuna cu putina apa, chimen, boia, frunzele de dafin si lg de ulei de masline si am gatit cateva minute
- am adaugat carnea de vita in oala si am acoperit cu 3 cani de apa, am pus pe presiune si am setat 25’
- am taiat morcovul si pastarnacul feliute, ardeiul si cartofii cubulete
- am eliberat presiunea manual si am adaugat legumele, sarea si sucul de rosii si am setat din nou presiune 4’, eliberand presiunea tot manual dupa terminarea timpului
- am amestecat amidonul cu zeama de la gulas, am turnat continutul si am gatit pe functia saute inca 5’
- am servit cu patrunjel proaspat
Pofta buna!
No Comments