Carne, pește sau fructe de mare Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

Empanadas

mai 9, 2019

Empanadas, trigoane, placintele – indiferent cum doriti sa le ziceti, va asigur ca vor deveni rapid preferatele celor mici. Sunt extrem de usor de facut, mega gustoase si pot imbraca atat gust “sarat” cat si “dulce”. Sa nu va mai scriu si despre faptul ca pot fi luate in pachetelul de gradi/scoala, #pachetel cu sufletel❤️.

Nu o mai lungesc cu vorba ca aveti treaba!😃

Ingrediente (18 buc):

  • 200 gr faina 650 (sau faina din grau dur)
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lg smantana ~ 35 g

Voi scrie mai multe variante de umplutura, din cele papate cu succes de catre noi, urmand ca voi sa mergeti pe variantele cu care rezonanti, gustativ😋

Umplutura cu carne:

  • 150 gr carne pui
  • 1 ardei gras
  • 1 fir ceapa verde
  • foaie dafin
  • coriandru
  • 1 lingurita smantana

Umplutura cu carne se pregateste prin inabusire. 

Umplutura cu branza “dulce”:

  • 100 gr branzica de vaci
  • 1 lingurita smantana/mascarpone
  • 1 lingurita faina cocos
  • coaja rasa de lamaie bio (spalata anterior in apa+bicarbonat de sodiu)
  • optional: stafide hidratate

Umplutura cu branza “sarata”:

  • 100 gr branza de vaci (sau amestecata cu telemea desarata)
  • o lingurita smantana
  • marar, cepsoara

Umplutura cu mere:

  • 2 mere razuite
  • scortisoara
  • optional: stafide 

Merele se incalzesc 5’ intr-o tigaie antiaderenta, cat sa mai piarda din suc. Apoi, se adauga scortisoara.

Umplutura cu mere, magiun si nuci:

  • 1 mar razuit
  • 1 lingurita magiun
  • 1 lg nuca macinata

Sirul umpluturilor poate continua😃: mac, pasta de nuci, “ciocolata”, ricotta cu spanac/leurda/loboda, etc

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu untul pana cand am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat oul si smantana si am adunat aluatul intr-o bila. Daca nu reusiti sa adunati perfect aluatul intr-o bila compacta, mai adaugati putina smantana. Invelim aluatul intr-o folie si-l dam la rece (frigider), 1/2 ora.
  • cu ajutorul unui sucitor, am intins aluatul intr-o foaie subtire si am decupat cercuri, cu ajutorul unei forme rotunde de patiserie sau cu ajutorul unui pahar. Am pus cate o lingurita de umplutura pe jumatate de cerc si am acoperit cu cealalta jumatate, avand grija sa “lipesc” bine cele doua jumatati de aluat intre ele. Pentru a fi siguri ca le-am lipit bine, dar si pentru placerea vizuala😃, apasam cu varful unei furculite de-a lungul celor doua semicercuri lipite. Asezam placintelele intr-o tava de copt, le ungem cu ou batut, presaram seminte daca dorim siiii, la cuptor cu dansele. Preincalzit sa fie, la 180*/35’. Vor sta acolo pana se rumenesc frumos deasupra.

Poftaaa mareee!!!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

19 Comments

  • Reply Mrs GreenFoot mai 10, 2019 at 5:26 pm

    Oare pot folosi ghee in loc de unt in aluat?
    Mersi pt reteta!

    • Reply Simona mai 20, 2019 at 7:17 pm

      Nu vad de ce nu.

  • Reply Elena mai 15, 2019 at 11:59 am

    Am facut si noi dar i-am lasat mai putin la cuptor, ca se ardeau daca ii lasam 35 min, cred eu din cauza ca am incins prea tare cuptorul🤔in rest super buni❤️

    • Reply Simona mai 20, 2019 at 7:16 pm

      Ma bucur ca v-au placut!🤗
      Si da, ochiul este cel mai bun indicator de coacere😊. Timpiide coacere depind de fiecare cuptor in parte si de programele alese

  • Reply Diana mai 17, 2019 at 9:07 am

    Bună, ai idee cu ce aș putea înlocui oul? Mulțumesc!

    • Reply Simona mai 20, 2019 at 7:14 pm

      Cu inca putina smantana as incerca:)

      • Reply Diana iunie 17, 2019 at 8:49 pm

        Nu am mai apucat să îți scriu dar am ‘încercat’ de mai multe ori rețeta. Cu cărniță, cu ciuperci etc. Sunt delicioase și ușor de mâncat ptr bebei mici fără dințișori și care se vor autodiversificați 😁 Nu mai zic că sunt super ptr când papăm afară. Mulțumim pentru rețetă!

  • Reply Diana august 20, 2019 at 2:09 pm

    Ce unt vegetal ar putea inlocui cel mai bine untul de origine animala?

    • Reply Simona septembrie 4, 2019 at 4:09 am

      Diana, untul de caju de la Rawckers sau margarina vegetala bio Alsan

  • Reply Cristiana septembrie 19, 2019 at 8:22 pm

    Se poate inlocui smantana cu o lingura de iaurt grecesc ?

    • Reply Simona septembrie 26, 2019 at 5:04 am

      Da. Sau cu pasta de rosii

  • Reply Andreea septembrie 23, 2019 at 4:02 pm

    Coca merge făcută de pe o zi pe alta?

    • Reply Simona septembrie 26, 2019 at 5:03 am

      Da, doar sa o lasi 5’ la temperatura camerei inainte de a o intinde

  • Reply Adriana septembrie 25, 2019 at 7:35 am

    Bună! La umplutura cu carne se poate renunța la smântână?

    • Reply Simona septembrie 26, 2019 at 5:03 am

      Da. Se poate pune si putina psta de rosii, daca doresti. Sau nimic:)

  • Reply Anca februarie 7, 2020 at 9:36 am

    Salut Simona! Am facut retata si este delicioasa, o fac de obicei cu branza de capra facuta in casa. Insa pt a avea pt mai multe zile placintelele proaspete as dori sa le congelez. Se le congelez crude si puse la copt atunci cand dorim sa le servim, sau deja coapte? Ai incercat sa le congelezi? Am tripleti si pregatirea mesei imi ia suficient timp, iar congelarea ma salveaza cateodata :). Merci

    • Reply Simona februarie 7, 2020 at 10:41 am

      Hello! Cel mai bine congelezi aluatul simplu sau deja umplut. La nevoie, il bagi direct in cuptor.
      Sa-ti traiasca copilasii!❤️

  • Reply Anca februarie 9, 2020 at 10:14 am

    Merci frumos!:)

  • Reply Ramona martie 6, 2020 at 4:28 pm

    Le-am făcut acum! Nu știu dacă ii vor plăcea bebelusei dar eu și taica’su am cam golit tava 🤣

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.