Propunerea de astăzi este un pilaf de orez cu pui și dovlecel. O rețetă simplă și gustoasă.
De ce aveți nevoie:
- 1 pumn de orez (eu am folosit orez cu bob lung)
- 500 grame carne tocată de pui (eu am folosit un amestec de piept cu pulpă tocate în casă)
- 300 ml suc de roșii
- 1 ceapă albă mare
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1 felie ardei roșu
- 2 lingurițe amestec de legume deshidratate
- un buchețel de pătrunjel verde
- 2 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de măsline)
- condimente: 2 lingurițe curcuma, 2 lingurițe boia de ardei dulce
- pentru adulți se poate folosi o cantitate mică de sare, piper și chilly
Cum am procedat:
- am spălat bine orezul în mai multe ape și l-am pus la fiert. La 10 minute de la începutul fierberii, am scurs orezul și am continuat fierberea într-o altă apă. Când a fost fiert complet, l-am scurs de apă și l-am clătit sub jet de apă rece. Motivul acestui procedeu îl găsiți aici.
- am curățat și tăiat ceapa solzișori, iar morcovul, după curățare, l-am tăiat cubulețe mici.
- am pus la înăbușit în puțină apă ceapa și morcovul. După 5 minute am adăugat curcuma, boia de ardei dulce și carnea de pui.
- amestecând riguros am lăsat carnea cu legumele pe foc pentru 10 minute, adăugând ulterior sucul de roșii și legumele deshidratate.
- am lăsat carnea să fiarbă până când a fost gătită bine (la mine a durat puțin peste 30 de minute. La nevoie, se poate suplimenta cu apă.
- când carnea a fost gătită perfect, am dăugat dovlecelul tăiat cubulețe, ardeiul întreg și orezul.
- am mai lăsat preparatul pe foc 5-7 minute.
- după stingerea focului, am adăugat pătrunjelul verde tocat la cuțit și uleiul vegetal.
♥ Preparatul se servește la masa de prânz.
♥ Înainte de consum am mai adăugat puțin pătrunjel verde proaspăt.
♥ Cantitatea rezultată din aceste ingrediente este suficientă pentru toată familia (2 adulți și 2 copii).
♥ O variantă de pilaf fără carne găsiți aici.
No Comments