Cu o zi inainte, am facut un rasol. Noi, moldovenii, spunem rasol la pui fiert cu legume fierte. Rapid si bun, mai ales cu mamaliguta si usturoi. De obicei, legumele sunt cartofi, morcovi, telina, pastarnac. Ne-a ramas cam jumatate de pulpa si ceva zeama. Prea buna zeama aceea, si cum Mara a vrut supa, pam-pam, supa s-a facut.
Ingrediente
- 1/2 pulpa (partea de sus), facuta bucatele
- legume congelate (supa minestrone, se gaseste in orice supermarket, la legume congelate: ceapa, morcov, ardei gras, mazare, fasole verde boabe, gulie, apio, etc) – eu am pus mai bine de o cana de 250 ml cu legume
- cca 1,5l zeama in care a fiert puiul
- o manuta de paste
- 1 catel usturoi ras pentru servit
Cum am procedat
- am pus zeama de pui pe foc si cand a inceput sa fiarba, am adaugat legumele congelate si am lasat sa fiarba cam 15-17’
- am adaugat pastele si am mai lasat pe foc 7-8’ (scrie pe pachetul de paste care e timpul de fierbere)
- am adaugat puiul maruntit, usturoiul ras si patrunjelul tocat si gata 😍
A mancat doua pranzuri din aceasta supa.
Pofta buna!
No Comments