Cum am inceput sa imi pregatesc propria maia ca sa inlocuiesc drojdia, in timpul procesului, o cantitatate destul de mare de faina si apa se arunca pentru a ajunge la produsul finit. Mare fan anti-risipa aici…ma gandesc de 9999 de ori inainte de a arunca ceva. Asa ca, zilnic, cantitatea de aruncat a ajuns fie in turtite, fie in vafe, fie in clatite. Impacate si capra si varza si burtica. 🥰 Vafele acestea au fost absolut delicioase si apreciate, pufoase, usor crocante la exterior.
Ingrediente (aprox 8 buc, in fct de marime)
- 100 gr discard de maia (a mea era din z6 de hranire)
- 120 gr lapte la tc
- 140 gr iaurt grecesc
- 1 lg zahar de cocos (3ani+)
- 120 gr faina tip 650
- 1 lgita vanilie pudra
- 60 gr unt topit si racorit
- 1 ou
- 5 gr praf de copt BIO
Cum am procedat
- am amestecat ingredientele intr-un bol si am lasat 30’ aluatul, acoperit la tc
- am preincazit cca 5’ aparatul de vafe si am copt vafele conform instructiunilor acestuia
- am servit cu fructe, gem, iaurt
Pofta buna!
No Comments