Dulcegării Patiserie

Poppy rolls – rulouri cu mac și lemon curd

septembrie 29, 2021

Odata cu toamna si racirea vremii, parca imi revine cheful de aluaturi bunute si molcute😀. Mai ales ca avem la indemana o gramada de fructe, care se pot transforma in niste umpluturi delicioase. Ei bine, de data asta am mers pe seminte. De mac-mac!😃

Asadar, facem un aluat moale, il umplem cu mac fiert puțin in lapte, alături de doua curmale Medjool si-l coacem frumos in cuptorul preincalzit. Ah, ce miros!

Ingrediente:

  • 330 faina 650
  • 150 ml lapte (animal sau vegetal) sau 100 ml lapte si 50 ml apa
  • 1 ou
  • 45 gr unt moale
  • 1/2 plic drojdie uscata (~4 gr)
  • o lingurita miere certificata (1+)

Umplutura:

  • 90 gr mac
  • 100 ml lapte animal sau vegetal
  • 2 curmale Medjool

Cum am procedat:

  • am început cu aluatul: in bolul mixerului am pus faina. Am adaugat drojdia, mierea, laptele călduț si oul. Am pornit mixerul si l-am lăsat sa imi frământe aluatul pana acesta s-a adunat pe cârlig. Am adaugat untul moale, lăsat la temperatura camerei si am continuat framantarea încă 3-4’. Aluatul este unul moale, ușor lipicios. Asa trebuie sa fie. Puteti sa mai adăugați putina faina, strict cât sa dați forma aluatului. Se lasa aluatul la dospit, 1/2 ora, pana își dublează volumul. Ungeți vasul de dospit cu o lingura de ulei, inainte de a pune aluatul in el.
  • cat timp a dospit aluatul, am pregătit macul. L-am râșnit si l-am fiert in lapte, împreuna cu curmalele mărunțite. Aproximativ 5’. Apoi l-am lăsat la racit
  • odata dospit aluatul, l-am răsturnat pe blatul de lucru. Nu uitați sa presărați niste faina pe blat, inainte de a răsturna aluatul. Cu ajutorul unui sucitor, am întins aluatul intr-un dreptunghi. Am asezat macul pe aluat si l-am întins pe toată suprafața formei de aluat. Am rulat aluatul, si l-am secționat in 7 bucăți, cu ajutorul unui fir de ața. Puteti folosi si ața dentară. Va recomand ața in locul cuțitului, pentru a păstra forma ruloului. Am asezat rulourile in tava si le-am lasat din nou la dospit, încă 1/2 de ora. Apoi, le-am uns cu ou bătut cu o lingura de lapte si le-am invitat in cuptorul preincalzit la 180*/40’.
  • odata coapte,le-am stropit cu unul din unturile delicioase de la Papamigdal, respectiv Lemon Curd. Mi se pare ca se potrivește perfect cu pufoșenia cu mac

Sa avem copilași sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.