Legume și leguminoase

Brocoli cu parmezan

august 21, 2023

Cica sa ii fac sotului brocoli care sa ii placa…ce-am mai ras😄. Norocul copilului, a mancat brocoli pe saturate, abia daca am putut gusta si eu din ditamai brocoloiul…sigur mai fac.

Ingrediente

  • 1 buchet de brocoli
  • un praf de sare (2ani+)
  • Pudra de usturoi
  • boia dulce
  • 100 gr parmezan ras (2ani+)

Cum am procedat

  • am scos buchetelele mici de brocoli de pe tija (pe care am mancat-o eu cu sare 😃)si le-am pus la fiert cu putina sare
  • le-am lasat sa fiarba pana cand furculita a intra usor in brocoli, dar a ramas ferm
  • am pregatit tava tapetata cu hartie de copt si am preincalzit cuptorul la 220 gr
  • am scos brocoli din apa in care a fiert, l-am asezat in tava si, cu fundul unui pahar, l-am strivit usurel
  • am adaugat deasupra boia dulce, usturoi si parmezan cat sa acopere floarea de brocoli
  • am copt timp de 20-25’ si am servit cu sos de iaurt cu usturoi

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.