Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase

Mâncărică de praz cu carne de purcel

iulie 18, 2021

Mi-am amintit de mancarea mamei de ceapa cu masline si carne. Vaaaai, ce mai mirosea a ceapa prajita in casa. 😄 Nu suportam mancarea aceasta, sa mananc ceapa mi se parea ceva iesit din comun. Nici nu puneam gura, spalam carnea si doar asa mancam ceva. 😀Eiiiiii, lucrurile se schimba in viata si, astazi, mancarea de ceapa mi se pare delicioasa. Dar prefer prazul. Na…😜

Ingrediente:

  • 250 gr carne de purcel (muschi)
  • 3 tije de praz (partea alba)
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 cartof dulce
  • 2 lg ulei de masline
  • 15-20 masline kalamata fara samburi
  • 1 frunza dafin
  • 2 lg suc de rosii fara sare

Cum am procedat: (folositi o oala care se poate introduce in cuptor, eu am pregatit in Ninja Foodie)

  • am taiat carnea cubulete micute si am inabusit-o fara ulei, cu putina apa, pret de cateva minute
  • am adaugat prazul tocat si usturoiul, inca putina apa si uleiul si am continuat inabusirea 3-4’
  • am adaugat restul de ingrediente, 2 cani de apa (sa acopere totul) si am gatit pe functia de presiune timp de 5’, eliberare rapida, apoi “bake” timp de 40’ la 180 grade
  • in varianta clasica, lasati totul sa fiarba sub capac, foc mic, timp de 15’, dupa care introduceti oala in cuptor timp de 35-40’, sa scada apa si sa prinda crusta maronie, la 180 grade, caldura sus-jos (nu inlaturati capacul)
  • am servit cu mamaliguta si patrunjel proaspat

Poft buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.