Mi-am amintit de mancarea mamei de ceapa cu masline si carne. Vaaaai, ce mai mirosea a ceapa prajita in casa. 😄 Nu suportam mancarea aceasta, sa mananc ceapa mi se parea ceva iesit din comun. Nici nu puneam gura, spalam carnea si doar asa mancam ceva. 😀Eiiiiii, lucrurile se schimba in viata si, astazi, mancarea de ceapa mi se pare delicioasa. Dar prefer prazul. Na…😜
Ingrediente:
- 250 gr carne de purcel (muschi)
- 3 tije de praz (partea alba)
- 2 catei usturoi
- 1/2 cartof dulce
- 2 lg ulei de masline
- 15-20 masline kalamata fara samburi
- 1 frunza dafin
- 2 lg suc de rosii fara sare
Cum am procedat: (folositi o oala care se poate introduce in cuptor, eu am pregatit in Ninja Foodie)
- am taiat carnea cubulete micute si am inabusit-o fara ulei, cu putina apa, pret de cateva minute
- am adaugat prazul tocat si usturoiul, inca putina apa si uleiul si am continuat inabusirea 3-4’
- am adaugat restul de ingrediente, 2 cani de apa (sa acopere totul) si am gatit pe functia de presiune timp de 5’, eliberare rapida, apoi “bake” timp de 40’ la 180 grade
- in varianta clasica, lasati totul sa fiarba sub capac, foc mic, timp de 15’, dupa care introduceti oala in cuptor timp de 35-40’, sa scada apa si sa prinda crusta maronie, la 180 grade, caldura sus-jos (nu inlaturati capacul)
- am servit cu mamaliguta si patrunjel proaspat
Poft buna!
No Comments