Legume și leguminoase

Piure din cartof, morcov și ardei copt

iunie 7, 2021

Dulceag, cremos, fin si matasos e piureul acesta. Noi l-am servit la pranz cu peste, dar merge si cu alta carne sau cu o tacanita de legume, linte sau naut. Ori chiar cu ou sau branzica. Daca o intrebati pe Mara…simplu, fara nimic, daca nu e oul acolo…

Ingrediente (3 persoane):

  • 1 cartof mare dulce
  • 2 cartofi albi
  • 1 morcov mare
  • 2 ardei capia copti scursi de lichid
  • 60 gr unt
  • 2 catei usturoi
  • un praf de sare (2ani+)

Cum am procedat:

  • am curatat si taiat legumele cuburi dupa care le-am pus la fiert, iar ardeiul la copt pe o foaie de copt in cuptorul preincalzit la 190gr, timp de 20-25′
  • odata copt ardeiul, l-am curatat si l-am lasat la scurs
  • dupa ce am fiert legumele, am scurs lichidul, am adaugat ardeii, untul, usturoiul si am pasat cu un mixer vertical pana cand am obtinut textura dorita

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.