Dulceag, cremos, fin si matasos e piureul acesta. Noi l-am servit la pranz cu peste, dar merge si cu alta carne sau cu o tacanita de legume, linte sau naut. Ori chiar cu ou sau branzica. Daca o intrebati pe Mara…simplu, fara nimic, daca nu e oul acolo…
Ingrediente (3 persoane):
- 1 cartof mare dulce
- 2 cartofi albi
- 1 morcov mare
- 2 ardei capia copti scursi de lichid
- 60 gr unt
- 2 catei usturoi
- un praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- am curatat si taiat legumele cuburi dupa care le-am pus la fiert, iar ardeiul la copt pe o foaie de copt in cuptorul preincalzit la 190gr, timp de 20-25′
- odata copt ardeiul, l-am curatat si l-am lasat la scurs
- dupa ce am fiert legumele, am scurs lichidul, am adaugat ardeii, untul, usturoiul si am pasat cu un mixer vertical pana cand am obtinut textura dorita
Pofta buna!
No Comments