E a doua sau a treia oara cand ii fac si pot spune ca ne plac mai mult decat cei din carne de vita. Si textura si gustul, practic, sunt ceea ce trebuie sa fie. Burgerii astia din fasole neagra ne-au cucerit iremediabil. Noi fiind si mari gurmanzi de la mic la mare 🙈.
Ingrediente: (4 burgeri)
- 1 catel usturoi
- 2 cepe taiate in 4
- 50 gr fulgi de ovaz
- 240 gr fasole neagra fiarta fara lichid (am folosit un borcan BIO, apa, fasole si sare – deci, 1 an+ sau fasole fiarta in casa, sub 1 an)
- 1 lgita cumin pudra
- un praf de sare de mare (2 ani+)
Cum am procedat:
- am pus in chopper ceapa, usturoiul si fulgii de ovaz si am maruntit ca sa se omogenizeze
- am adaugat in chopper fasolea, cuminul, sarea si vjjjjj-vjjjjj de 3-4 ori, pana cand am obtinut o compozitie omogena, fara sa transform fasolea in pasta, au ramas bucati de fasole intreaga
- cu mainile umede, am format 4 burger pe care i-am lasat la frigider cam 1h
- dupa, i-am copt intr-o tigaie antiaderenta, bine incinsa, cateva minute, pe ambele parti
- am servit cu pesto de busuioc, pasta de masline si salata
Pofta buna!
No Comments