Imi place painea buna, iar faptul ca stam intr-o zona cu traditie in acest sens, nu face lucrurile sa sune prea bine din prisma kilogramelor. 😄Partea buna e ca mancam putina 😵💫…
Ingrediente
- 500 gr faina
- 370 gr apa calduta
- 50 gr malai
- 15 gr drojdie/4gr uscata bio
- 1 lgita sare (2ani+)
- 100 gr masline kalamata feliate
- 50 gr seminte + 2 lg pentru topping
- 15 gr ulei de masline
Cum am procedat
- am desfacut drojdia in apa calduta si am lasat 15’ sa se activeze – daca se foloseste drojdie uscata, nu e necesar acest pas, se amesteca drojdia impreuna cu restul ingredientelelor
- am amestecat faina impreuna cu malaiul si sarea si am adaugat lichidul
- am amestecat cu mana uleiata cat sa se incorporeze ingredientele
- am adaugat maslinele si semintele si am amestecat cu o lingura – aluatul este moale, dar elastic.
- am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit cca 2h, pana si-a dublat volumul.
- am preincalzit o oala cu capac din fonta (sau otel inox), dimensiune 24-26cm dia si inaltime 15cm, in cuptor, la 220 grade
- odata dospit aluatul, l-am asezat in tigaia tapetata cu hartie de copt si am copt cu capac timp de 40’ si fara capac 15’
- dupa coacere, am scos painea din oala si am lasat-o sa se raceasca in pozitie verticala pentru o coaja crocanta
Servit dimineata cu unt si gem 😍😍
Pofta buna!
No Comments