Patiserie

Pâine cu măsline, mălai și semințe

august 20, 2023

Imi place painea buna, iar faptul ca stam intr-o zona cu traditie in acest sens, nu face lucrurile sa sune prea bine din prisma kilogramelor. 😄Partea buna e ca mancam putina 😵‍💫…

Ingrediente

  • 500 gr faina 
  • 370 gr apa calduta
  • 50 gr malai
  • 15 gr drojdie/4gr uscata bio
  • 1 lgita sare (2ani+)
  • 100 gr masline kalamata feliate 
  • 50 gr seminte + 2 lg pentru topping
  • 15 gr ulei de masline

Cum am procedat

  • am desfacut drojdia in apa calduta si am lasat 15’ sa se activeze – daca se foloseste drojdie uscata, nu e necesar acest pas, se amesteca drojdia impreuna cu restul ingredientelelor
  • am amestecat faina impreuna cu malaiul si sarea si am adaugat lichidul
  • am amestecat cu  mana uleiata cat sa se incorporeze ingredientele
  • am adaugat maslinele si semintele si am amestecat cu o lingura – aluatul este moale, dar elastic.
  • am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit cca 2h, pana si-a dublat volumul.
  • am preincalzit o oala cu capac din fonta (sau otel inox), dimensiune 24-26cm dia si inaltime 15cm, in cuptor, la 220 grade
  • odata dospit aluatul, l-am asezat in tigaia tapetata cu hartie de copt si am copt cu capac timp de 40’ si fara capac 15’
  • dupa coacere, am scos painea din oala si am lasat-o sa se raceasca in pozitie verticala pentru o coaja crocanta

Servit dimineata cu unt si gem 😍😍

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.