De obicei, cele mai bune retete de focaccia sunt cele cu dospire lunga, minim 12h, chiar si 24-48h. Da, sunt cele mai bune. Daaaar, exista si variante mai rapide, cele cu doapire scurta, dar cu cateva impachetari.
Ingrediente
- 400 gr faina grau spelt 630
- 320 gr apa calduta
- un praf de sare (2ani+)
- 3gr drojdie uscata bio
- 12 gr ulei de masline extravirgin
- topping (la alegere): 2 lgite seminte de mac, 2 lgite seminte de susan alb, 2 lgite seminte susan negru, 2 lgite usturoi pudra, 1 lgita fulgi de ceapa, 2 lgite oregano, rosii cherry
Cum am procedat
- am amestecat toate ingredientele intr-un bol, folosindu-ma de o lingura, pana cand ingredientele s-au omogenizat
- am acoperit cu un capac si am lasat 30’ la dospit, la temperatura camerei, dupa care am facut prima impachetare, aducand aluatul din parti in partea opusa
- am repetat actiunea de inca 4 ori, la fiecare 30’
- dupa ultima impachetare, am preincalzit cuptorul la 230 grade, caldura sus-jos si am pregatit vasul de copt tapetat cu faina (30x20cm)
- am asezat aluatul in tava si cu degetele umezite am facut “gauri” in aluat din loc in loc – veti vedea bulele de aer cand faceti asta)
- am amestecat toate condimentele si am adaugat deasupra, apoi rosiile din loc in loc
- am copt timp de 25’
- am servit focaccia cu salata, branza de capra, rosii si masline la cina
Pofta buna!
No Comments