Azi e 1 Decembrie, ziua nationala a Romaniei, o zi frumoasa ca tara mea si prima azi din Decembrie, luna plina de sarbatori frumoase, calde si luminoase. Si cum sarbatorim mai bine decat cu branzoici caldute, grasane, pline de branza?!
Ingrediente:
Aluat:
- 500 gr faina tip 650
- 40 gr drojdie proaspata
- 220 gr lapte cocos caldut
- 80 gr unt moale
- 1 ou
- 4 lg miere bio certificata (1 an+)
Umplutura:
- 450 gr branza vaci (mai uscata)
- 3 oua mari
- 1 lingurita coaja de lamaie BIO
- 1 lingurita coaja de portocala BIO
- 1 pumn de stafide aurii
Cum am procedat:
- am pus drojdia in laptele caldut si am lasat 15’ sa se desfaca
- am adaugat si restul ingredientelelor si am framantat un aluat moale, nelipicios, omogen pe care l-am lasat la dospit pana cand isi dubleaza volumul
- intre timp, am amestecat branza cu ouale, coaja de portocala/lamaie si stafidele
- adata aluatul dospit, am intins aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, cu ajutorul mainilor, de 25x20cm, pe blatul infainat; daca e nevoie, tapetati mainile cu faina
- am adaugat deasupra umplutura de branza si am intins
- am rulat aluatul, dupa care, cu un cutit ascutit dat prin faina, am taiat felii din aluat
- am asezat feliile in tava de copt si am lasat din nou la dospit 25’, timp in care am preincalzit cuptorul la 200 grade
- dupa cea de a doua dospire, am copt branzoicile timp de 25’-30’, in fct de cuptor
Langa un iaurt si fructe, pot constitui un mic dejun excelent, iar langa iaurt, merg si la cina.
Pofta buna!
No Comments