Branzica foarte cremoasa, numai buna de uns felia de paine. Se serveste cu multa pofta, rosii si castraveti la mic dejun sau cina. Sau…cum ar merge intr-o crema de tort sau cheesecake….❤️
Ingrediente
- 1.5 l lapte integral vaca
- Zeama de la o lamaie mica
- 50 gr smantana grasa
- Un praf sare (2 ani+)
Cum am procedat
- am pus laptele pe foc intr-o oala cu fund gros, la foc mediu
- cand a inceput sa faca bilute deasupra, semn ca incepe sa fiarba, am adaugat zeama de lamaie si am lasat sa fiarba usurel pana cand zerul s-a separat de branza si s-a limpezit
- am tras oala de foc si am pus branza la scurs intr-o sita deasupra unui alt vas. Eu am pastrat zerul pentru mamaliga sau se poate folosi la framantatul painii in loc de apa
- dupa scurgere, am pus branza in chopper impreuna cu praful de sare si smantana si am vajait bine de tot pana cand am obtinut o crema
- se pastreaza in recipient etans, la frigider pana la 1 saptamana
Pofta buna!

No Comments