Miss Brânzică, Mr Lăptic

Cremă de brânză

august 14, 2023

Branzica foarte cremoasa, numai buna de uns felia de paine. Se serveste cu multa pofta, rosii si castraveti la mic dejun sau cina. Sau…cum ar merge intr-o crema de tort sau cheesecake….❤️

Ingrediente

  • 1.5 l lapte integral vaca 
  • Zeama de la o lamaie mica
  • 50 gr smantana grasa
  • Un praf sare (2 ani+)

Cum am procedat

  • am pus laptele pe foc intr-o oala cu fund gros, la foc mediu
  • cand a inceput sa faca bilute deasupra, semn ca incepe sa fiarba, am adaugat zeama de lamaie si am lasat sa fiarba usurel pana cand zerul s-a separat de branza si s-a limpezit
  • am tras oala de foc si am pus branza la scurs intr-o sita deasupra unui alt vas. Eu am pastrat zerul pentru mamaliga sau se poate folosi la framantatul painii in loc de apa
  • dupa scurgere, am pus branza in chopper impreuna cu praful de sare si smantana si am vajait bine de tot pana cand am obtinut o crema
  • se pastreaza in recipient etans, la frigider pana la 1 saptamana

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.