Miss Brânzică, Mr Lăptic

Alivancă cu brânză (sărată)

iulie 10, 2021

Un preparat pe care il iubesc! Imi propun de 1 an sa-l postez, dar cum timpul nu mi-e cel mai bun prieten, uite cand ajung sa va fac pofta cu el!😄 Recunosc ca mai schimb cantitatile in functie de stare (a mea, stare😄), dar de fiecare data iese genial de bun!

Da, este extrem de satioasa! Doldora de lactate, alivanca de mai jos se face extrem de rapid si va cuceri cu siguranta guritele tuturor membrilor familiei!

Ingrediente:

  • 125 gr faina de malai
  • 50-55 gr faina de migdale
  • 4 oua
  • 125 gr iaurt grecesc (100 gr iaurt + 25 gr smantana)
  • 40 ml ulei masline presat la rece – Kalamata
  • 50 gr branza de vaci
  • 100 gr telemea desarata (1+) sau feta desarata (1+)
  • 1 lg miere certificata (1+) – Solaris
  • 1 lingurita rasa praf de copt bio

Cum am procedat:

  • mno, procedeul e unul foarte simplu: se amesteca toate ingredientele si se coace preparatul!😅 Asta e varianta scurta! Varianta lunga e urmatoarea: se bat bine cele 4 oua, se adauga iaurtul, uleiul, mierea. Se amesteca cele doua tipuri de faina cu praful de copt si se adauga “lichidelor” de mai sus. La final, branza: cea de vaci si telemeaua/feta. Se toarna compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt (al meu are 20/20cm) si se coace in cuptorul preincalzit la 180*/30’
  • am servit-o cu un mot de iaurt! Perfecta, atat calduta cat mai ales, rece! Musai de incercat!

Sa avem copilasi sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.