Revenirea din concediu e grea…dar cu ceva bun, mai pansam tristetea. 😃Noroc ca vine urmatoarea vacanta repejor. Daca tot avem rosii frumoase si dulci, am pus rapid de o tarta. Am combinat cu o crema de branza facuta in casa si putina miere
Ingrediente:
Crusta
- 190 gr faina spelt 630
- 130 gr avocado / 110 gr unt
- 1-2 lg ulei de masline (sau cat cere aluatul)
- putina sare (2ani+)
Crema de branza
- 150 gr branza feta de capra desarata peste noapte
- 100 gr branza cremoasa de capra
- 50gr smantana
- 2 lg miere BIO certificata (1an+)
Topping: rosii colorate, putina miere bio certificata (1an+), sare de mare (2ani+), cimbru, seminte de susan, pesto
Cum am procedat
- pentru crusta, am pus ingredientele in bolul robotului si am amestecat/framantat pana cand am obtinut o bula de aluat maleabil
- am intins aluatul sub forma de cerc, apoi l-am asezat in forma de copt (22cm dia)
- am copt blatul timp de 15-20’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
- intre timp, am pus ingredientele pentru crema in chopper si vjjjjj-vjjjjj
- intre timp, am pus ingredientele pentru crema in chopper si vjjjjj-vjjjjj
- odata coapta crusta, am lasat-o cateva minute sa se raceasca, dupa care am umplut-o cu crema de branza, am adaugat rosiile, putina sare, cativa stropi de miere, cimbru proaspat, semintele de susan si pesto, reteta de aici
Pofta buna!
No Comments