Astăzi avem în meniu tarte cu brânzeturi și legume!
Pentru o tavă de 28 de cm am făcut aluat din:
- 300 g făină de grâu 650
- 100 g unt nesărat
- 100 ml lapte rece
Rețeta aluatului, împreună cu o altă umplutură, o găsiți aici.
Prima umplutură este cu brânzeturi și spanac
Înainte de a vă da rețeta, menționez că dacă doriți să profitați la maximum de fierul din spanac, acest preparat nu este unul ideal. Eu mi-am dorit o tartă cu brânză, bogată în calciu, și am folosit spanacul doar pentru a avea un plus de verdeață și un gust mai plăcut.
Pentru umplutură:
- 100 g brânză cheddar
- 100 g mozzarella
- 50 g telemea nesărată
- 2 linguri de smântână
- 2 ouă
- 2 pumni generoși de baby spanac crud
- busuioc usacat
- felii de roșii
Cum am procedat:
- am răzuit fin toate brânzeturile și le-am amestecat cu 2 linguri de smântână, 2 ouă crude și busuioc
- după ce am obținut un amestec omogen, am pus 2 pumni de baby spanac (eu am lăsat frunzele întregi, dar dacă doriți le puteți tăia la cuțit) și am mai amestecat superficial
- în aluatul deja copt, am pus umplutura, am nivelat ușor cu o spatulă și am decorat cu felii de roșii cherry
- am ținut aluatul (deja gătit), împreună cu umplutura la cuptor pentru cca 20 de minute.
♥ Noi am servit preparatul cald, dar e delicios și rece.
♥ A fost o tartă de succes, care a dispărut rapid din farfurii.
A doua umplutră este cu legume și brânză
Pentru umplutură:
- 100 g brânză cheddar
- 100 g mozzarella
- 50 g telemea
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- 1 zucchini
- 1 dovlecel
- 1 sfeclă
- 1 morcov mare
- busuioc uscat
Cum am procedat:
- am răzuit brânzeturile, le-am amestecat cu oul, smântâna și busuiocul uscat și le-am pus peste aluatul de tartă deja gătit
- cu un peeler am obținut fâșii foarte subțiri de legume, pe care le-am rulat în mână și le-am pus individual în tavă, în mod aleator
- când tava a fost plină de legume, i-am dat drumul la cuptor pentru 25 de minute
♥ Noi am servit tarta caldă, alături de o salată de castraveți.
♥ Îmi pare rău că nu am folosit mai mulți morcovi în umplutură deoarece aceștia sunt delicioși în combinație cu brânzeturile
2 Comments
Arata super 😀
Va rugam retete si ptr aplv? 😀
Hey, Ioana!
Cu un click pe eticheta “aplv”, vei gasi multe retete special pentru copilasii cu alergie la proteinele din laptele de vaca😘😘
In cazul tartei rustice, penttu blat poti inlocui laptele animal cu un lapte de ovaz, de ex iar untul cu o margarina vegetala bio. Umplutura o poti face din legume/carnita – legata cu ou (daca nu exista alergie si la acesta).
😘😘