Carne, pește sau fructe de mare Cereale, pseudocereale și derivate

Carne de vită cu cușcuș cu mentă

august 7, 2023

Cuscusul acesta e buuuuun si merge cu orice alt tip de carne sau chiar fara. Menta il face racoritor, ii da un gust delicios. O sa va placa!

Ingrediente

  • 1 dovlecel taiat felii
  • 1 ceapa taiata fideluta
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 morcovi taiati felii
  • 2 frunze de dafin
  • 4 rosii rase

Cuscus

  • 2 catei usturoi
  • 1 cub mic unt
  • 1 rosie rasa
  • 250 ml apa
  • 100 gr couscous
  • 5-7 frunze menta

Cum am procedat

  • Am pus carnea cateva minute in tigaia antiaderenta, pe ambele parti, fara grasime
  • Am adaugat in slowcooker carnea, ceapa, morcovul, usturoiul si frunzele de dafin si am adaugat cam 1 cana de 250ml de apa; am setat 6h, fct low
  • Am adaugat rosiile rase si inca putina apa si am setat inca 2h pe high. 
  • Pentru couscous, am inabusit usturoiul ras in untul topit si putina apa, am adaugat rosia rasa si am lasat 2-3’. 
  • Am adaugat couscousul si apa si am lasat pe foc mediu cam 5-7’
  • La final, am adaugat menta tocata si am servit cu carnita si legume.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.