Din cuptor astazi am scos
Mirosind a Sarbatoare
Un drob baby, prietenos❤️
Care emana savoare.
Nu e un drob „usual”👀
Cu aroma de mielut
Mai degraba „casual”
Din legume si puiut.
Un lucru insa e cert:
Mititelu’ e gustos
Si-mi va ajuta piticu’
Ca sa creasca sanatos❤️
Acest “soi” de drob i l-am oferit piticului la 1 anisor, motiv pentru care nu am considerat ca ficateii musai sa aiba exclusivitate🙈. Motivul este continutul ridicat in vitamina A din acesta dar si faptul ca este organ de filtrare. O las pe Roxana sa va povesteasca mai multe despre micutul „retrodatat”, in unul din articolele viitoare.
Asa ca, mai putin ficatel, pieptul de pui „atletic” si legumitele din dotare fac din drobul meu un prieten bun pentru Galusca din dotare😍.
Ingrediente (portie bebeluseasca):
- 1 bucata ficatel pui
- 1 bucățică piept pui (partea moale din mijloc- asa s-a nimerit)
- 1 morcov mic
- 2x sparanghel sau orice leguma aveti la îndemâna
- 1 ou
- 1 Lg smantana
- cepsoara, usturoi verde, patrunjel, seminte
- condimente: piper, coriandru
Ingrediente aluat:
- 3 lg faina integrala spelta
- 1 lg unt
- 1 lg smantana
Se amesteca ingredientele si se pune aluatul la frigider, 30′.
Cum am procedat:
- se fierb (aburesc) legumele si carnita, impreuna cu o foaie dafin, dupa care se maruntesc
- se bate oul, se pune jumatate din el (cealalta 1/2 o păstram pentru uns) intr- un bol impreuna cu 1 Lg smantana. Se încorporează ulterior carnea, legumele, verdețurile si condimentele.
- se aranjează 3/4 din aluat in vasul de copt si se da la cuptor 10′
- dupa 10′ se scoate vasul cu aluatul si se pune amestecul de carne si legume. Deasupra se aseaza (dupa preferințe) restul aluatului (eu am tăiat fasii si le-am suprapus)
- se unge „placinta” cu restul oului si se presara seminte (susan), acum sau dupa ce o scoateți din cuptor
Nota:
📌 Pentru copiii cu alergie la ou, se renunța la adăugarea acestuia in compoziția formată din carne si legume si eventual se mai adauga smantana, daca este cazul. De asemenea, se renunța la ungerea drobului cu ou😊
S-aveti pitici sanatosi!❤️
2 Comments
Nu este un articol pe aceasta pagina ce spune proteina+ proteina nu,carbohidrati + proteina nu…etc,cred ca stiti la care ma refer. Aceasta reteta parca le combina pe toate Nuuurile si atunci eu om fara studii de nutritie ce mai cred?
Ma bucura ca ati citit atat articolele cat si retetele, interesul manifestat prin aceasta intrebare nu poate decat sa ne onoreze😊. Va referiti cu siguranta la combinatia proteina:proteina; combinatia proteina:carbohidrat este recomandata ca fiind una ok, impreuna cu lipidele (Carbo 55%+ proteina 15% + lipide 30%).
Roxana se referea in articol, la combinarea produselor alimentare cu structuri asemănătoare (ex: combinarea proteinelor intre ele : carne+branza+ou) si a continuat ca, pentru plăcerea gustului acest lucru este posibil, prin înjumătătirea cantitătilor, astfel încât la final sa existe aceeasi cantitate de proteina, chiar daca este din surse diferite (tocmai pentru a se evita excesul proteic, la copii).
In drob, de exemplu, exista carne+ou, insa ambele sunt folosite in cantităti reduse (dupa cum puteti observa in reteta), combinate cu carbohidrati si lipide, astfel încât la linia de finis sa iasa câstigător un preparat echilibrat pentru piticul casei. De asemenea, este de luat in considerate ca, din întreg preparatul, copilul mananca o portie, nicidecum întreg preparatul.
Ceea ce ne dorim sa transmitem este : echilibru si diversitate, atunci cand vine vorba de papa celui mic.
In speranta ca v-am raspuns asteptărilor, va multumim pentru intrebare si va mai astepam cu altele☺️
Un sfarsit frumos de saptamana❤️