Carne, pește sau fructe de mare

Salam de pui

iulie 30, 2023

Mi-a ramas niste piept de pui de la supa, l-am transformat intr-un mic dejun pe care il putem manca rapid, pe o felie de paine, cu rosii si castraveti si-i fac si un sandwich lu’ domnul sot pentru serviciu.

Ingrediente

  • 1 piept de pui (aprox 350-400gr)
  • 2 lg pline drojdie inactiva
  • 1lgita condimente “adio sare”
  • 1 catel usturoi
  • 1 lgita ierburi de Provence
  • 50 gr migdale (optional) hidratate 4-5h
  • 50 ml ulei de rapita presat la rece sau unt topit
  • 150 ml supa de pui
  • 2 lgite rase agar agar

Cum am procedat

  • am pus pe foc supa impreuna cu condimentele si agarul
  • intre timp, am asezat restul de ingrediente in vasul blenderului vertical
  • dupa ce supa da in clocot, turnam amestecul peste pui si blenduim pana obtinem o pasta; as fi facut asta la masina de tocat, dar era mai greu de montat…😁 
  • am uns un pahar cu putin ulei si am turnat compozitia in el, apoi am dat la rece cateva ore, pana se intareste, ideal
  • eu l-am facut dimineata si nu am avut prea mult time
  • delicios, cu paine prajita si rosii/castraveti.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.