Imi place mult pestele, e printre alimentele mele preferate. Acasa, in Romania, mancam mult crap, din ala prajit cu mamaliguta si usturoi. Sau saramura. Deh, crescuta la Dunare, am crescut cu peste.
Din pacate, pestele meu preferat, crapul, nu se gaseste aici…cica nu e cel mai bun peste, zic ei, dar cand revin acasa, primul lucru pe care il fac e sa cer o portie mare de crap cu mamaliguta si usturoi. 😘
Pentru burgerii de ieri, am ales somon. Ei, nu stiu daca mergea sa ii pregatesc cu niste crap, dar mi-am amintit de el, asa ca l-am mentionat de dragul vremurilor trecute si copilaria marcata de el.
Ingrediente:
- 250 gr somon semicongelat (se decongeleaza in proportie de 50%) (cu sigla ASC sau MSC, din zona de pescuit numerotata sub 60)
- 10 gr marar
- 1 graunte de usturoi
- 50 gr ceapa
- 50 gr paine bucatele
- 1/2 lgita coaja de lamaie BIO
- 1 ou micut/mediu
Cum am procedat:
- am pus ceapa, usturoiul si mararul in chopper si am maruntit, apoi am adaugat si restul de ingrediente (taiate cuburi, somonul partial decongelat si taiat si el cuburi) si am pulsat de cateva ori pentru a le marunti
- am impartit amestecul in 4 parti egale, am format bile pe care le-am aplatizat si asezat pe un platou pe care l-am introdus in congelator timl de 1h
- dupa, am scos platoul, am incins o tigaie pe aragaz, fara ulei sau alta grasime si am copt burgerii pe ambele parti timp de 5-6’, pana cand devin aurii si sunt bine copti
- am servit cu guacamole
Pofta buna!
No Comments