Ne place painea, asta-i adevarul, fara sa ne ascundem dupa deget. Bine, nici prin inel nu suntem trasi…se vede cu ochiul liber ca ne place painea. Simpla, cu arome, paine sa fie.
Ingrediente
Aluat
- 100 ml lapte
- 20 gr faina 550
- 160 ml lapte cald
- 7 gr drojdie uscata BIO
- 350 gr faina 550
- 1 ou
- 30 ml ulei de masline
- 1 ou pentru uns
- Seminte de canepa
Umplutura
- 100 gr rosii uscate in ulei de masline
- 1 catel usturoi
- 50 gr nuci pin
- 100 gr branza cheddar rasa
Cum am procedat
- Am pus cei 100 ml de lapte pe foc impreuna cu faina si am amestecat continuu pana cand am obtinut un aluat-coca ce se poate manevra cu mana.
- Am pus intr-un bol faina si am amestecat-o cu drojdia. Am adaugat aluatul fiert, laptele caldut, oul si uleiul si am framantat un aluat omogen pe care l-am lasat la dospit pana cand si-a dublat volumul.
- Intre timp, am pregatit pesto: am pus in chopper rosiile, semintele de pin, usturoiul si am pasat. Am amestecat cu branza si am lasat deoparte.
- Dupa dospire, am impartit aluatul in 8 bile egale.
- Am intins bilele sub forma ovala si am uns cu pesto fiecare bila.
- Am impaturit ca in fotografie, am trecut cu sucitorul deasupra si impachetat.
- Am lasat din nou la dospit cca 40’ dupa care am uns cu ou si am adaugat semintele de canepa.
- Am copt painicile la 190gr (cuptorul preincalzit), timp de 20’.
pofta buna!
No Comments