Patiserie

Păine tip brioche cu pesto

iulie 30, 2023

Ne place painea, asta-i adevarul, fara sa ne ascundem dupa deget. Bine, nici prin inel nu suntem trasi…se vede cu ochiul liber ca ne place painea. Simpla, cu arome, paine sa fie.

Ingrediente

Aluat

  • 100 ml lapte
  • 20 gr faina 550
  • 160 ml lapte cald
  • 7 gr drojdie uscata BIO
  • 350 gr faina 550
  • 1 ou
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ou pentru uns
  • Seminte de canepa

Umplutura

  • 100 gr rosii uscate in ulei de masline
  • 1 catel usturoi
  • 50 gr nuci pin 
  • 100 gr branza cheddar rasa

Cum am procedat

  • Am pus cei 100 ml de lapte pe foc impreuna cu faina si am amestecat continuu pana cand am obtinut un aluat-coca ce se poate manevra cu mana. 
  • Am pus intr-un bol faina si am amestecat-o cu drojdia. Am adaugat aluatul fiert, laptele caldut, oul si uleiul si am framantat un aluat omogen pe care l-am lasat la dospit pana cand si-a dublat volumul.
  • Intre timp, am pregatit pesto: am pus in chopper rosiile, semintele de pin, usturoiul si am pasat. Am amestecat cu branza si am lasat deoparte.
  • Dupa dospire, am impartit aluatul in 8 bile egale.
  • Am intins bilele sub forma ovala si am uns cu pesto fiecare bila. 
  • Am impaturit ca in fotografie, am trecut cu sucitorul deasupra si impachetat.  
  • Am lasat din nou la dospit cca 40’ dupa care am uns cu ou si am adaugat semintele de canepa. 
  • Am copt painicile la 190gr (cuptorul preincalzit), timp de 20’.

pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.