Le facea mama cand eram mici, bunicii, era un fel de desert mult asteptat. Acum, parca s-a uitat acest delicios fel de mancare, cel putin la noi. Dar cand ni-l amintim, realizam cat e de bun. Copilul mananca fara doar si poate, ca…paste 😵💫
Ingrediente
- O cana de paste (cu sau fara gluten)
- 100 ml lapte (animal sau vegetal)
- 2 lg pesmet
- 2 lg nuci rasnite
- 1 lg fistic rasnit
- 1 lg alune de padure rasnite
- Un praf vanilie
- 3-4 lg miere, in fct de preferinte si varsta (1an+)
Cum am procedat
- am fiert pastele conform instructiunilor, am scurs bine de apa
- am pus inca vreo 3-4’ la fiert impreuna cu pastele
- intre timp, am pus in tigaia fara grasime pesmetul, nucile si am gatit 2’, amestecand continuu
- am amestecat pastele impreuna cu pesmetul si nucile, mierea si vanilia
- ciocolata fara zahar (eu am folosit indulcita cu xylit) se ofera copiilor mai mari de 5ani.
Pofta buna!
No Comments