Painea cu banane e chiar o paine, nu e checul/prajitura aceea delicioasa pe care o stim noi, ci e o paine, in stilul clasic, dar modern. 😁
E dulce, dar nu e dulce, e pufoasa precum un nor, zici ca acum isi ia zborul de pe masa voastra…va sugerez sa o tineti bine! 😀
In casa noastra, ea isi va gasi rostul la mic dejun langa un pahar de lapte cu carob si turmeric, dar posibilitatile sunt nelimitate. Sky is the limit, parca suna interesant, nu, asa ca, va propun sa o incercati!? ☺️
Ingrediente:
- 350 gr faina tip 650
- 30 gr drojdie proaspata
- 1 lingura drojdie inactiva
- 100 gr banana pasata cu furculita (aproximativ o banana)
- 70 ml lapte de cocos (sau animal)
- 1 ou
- 40 gr unt moale (sau margarina Alsan pentru copilasii cu aplv)
- 6-7 prune uscate fara zahar/sulfiti
- 2 linguri fulgi de migdale
Cum am procedat:
- am pus drojdia maruntita impreuna cu laptele caldut si am lasat amestecul 15’ pentru a se activa drojdia
- dupa, in vasul robotului, am amestecat toate ingredientele (exceptie prunele si fulgii de migdale) pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului; puteti framanta si manual, fara nicio problema
- am lasat aluatul sa dospeasca in loc caldut, aproximativ 1h, pana cand isi dubleaza volumul
- dupa, am intins aluatul cu mainile sub forma unui dreptunghi (aproximativ 30x20cm) si am asezat deasupra prunele taiate bucatele si fulgii de migdale
- am rulat aluatul si l-am taiat in felii egale de aproximativ 3-4 cm
- am asezat aluatul cu grija in tava de copt si am lasat din nou la dospit pana la dublarea volumului
- painea se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 25-30’, in functie de cuptor, pana cand devine auriu-maronie deasupra
- dupa ce am scos-o din cuptor, am uns-o cu putin unt
Nici nu e nevoie de cutit, painea se desprinde usor in feliile taiate inainte de coacere.
Pofta buna!
No Comments