E un aluat pe care l-am incercat si de Paste, sub forma unor iepurasi. Daca a mers de Paste, merge si de Craciun, sub forma unui bradulet.
Ingrediente:
- 250gr faina Manitoba / grau 650
- 9 gr drojdie uscata BIO
- 2 lg miere bio certificata (1an+)
- 1 ou
- 100 gr lapte (animal sau vegetal)
- 1 lgita coaja de portocala BIO
50 gr unt / margarina Alsan in caz de aplv - 1 galbenus pentru uns
- 2 lg zahar/pudra de curmale + 1 lgita scortisoara
Cum am procedat:
- am pus in bol faina, drojdia, laptele, mierea, coaja de lamaie, oul si am mixat cu ajutorul robotului
- fara sa opresc robotul, am adagat bucatele de unt si am continuat sa mixez pana cand am obtinut un aluat omogen, vreo 5-7’
- am lasat aluatul cca 60’ la loc caldut, dupa care alte 2h in frigider
- dupa, am impartit aluatul in 22 de bile pe care le-am asezat sub forma unui brad, direct pe tava de copt
- am acoperit tava si am lasat alte 30’ la dospit
- dupa, am uns bilele cu galbenus si am adaugat deasupra amestecul de pudra de curmale si scortisoara
- am copt timp de 20’ la 180 gr, caldura sus-jos; in fct de cuptor, timpul poate varia intre 15-20’
Pofta buna!
No Comments