Patiserie

Biluțe cu scorțișoară și pudră de curmale

decembrie 17, 2021

E un aluat pe care l-am incercat si de Paste, sub forma unor iepurasi. Daca a mers de Paste, merge si de Craciun, sub forma unui bradulet.

Ingrediente:

  • 250gr faina Manitoba / grau 650
  • 9 gr drojdie uscata BIO
  • 2 lg miere bio certificata (1an+)
  • 1 ou
  • 100 gr lapte (animal sau vegetal)
  • 1 lgita coaja de portocala BIO
    50 gr unt / margarina Alsan in caz de aplv
  • 1 galbenus pentru uns
  • 2 lg zahar/pudra de curmale + 1 lgita scortisoara

Cum am procedat:

  • am pus in bol faina, drojdia, laptele, mierea, coaja de lamaie, oul si am mixat cu ajutorul robotului
  • fara sa opresc robotul, am adagat bucatele de unt si am continuat sa mixez pana cand am obtinut un aluat omogen, vreo 5-7’
  • am lasat aluatul cca 60’ la loc caldut, dupa care alte 2h in frigider
  • dupa, am impartit aluatul in 22 de bile pe care le-am asezat sub forma unui brad, direct pe tava de copt
  • am acoperit tava si am lasat alte 30’ la dospit
  • dupa, am uns bilele cu galbenus si am adaugat deasupra amestecul de pudra de curmale si scortisoara
  • am copt timp de 20’ la 180 gr, caldura sus-jos; in fct de cuptor, timpul poate varia intre 15-20’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.