Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Brioșe aperitiv fără risipă

iulie 30, 2023

Ne-a ramas niste carnita de la pranzul din ziua precedenta, cam uscata, dar buna. Nici de aruncat nu ma lasa inima, dar nici de mancat nu ma atragea. Eheeee, de mi-ar fi fost foame, mancam si pietrele ar spune unii…😄Dar in niste briose nu ar strica.

Ingrediente (6buc mari)

  • 2 oua mari
  • 80 ml lapte
  • 30 gr ulei de masline extravirgin
  • 150 gr faina tip 550
  • 7 gr praf copt bio
  • 60 gr branza emmental rasa
  • o mana masline fara samburi feliate
  • un buchetel de patrunjel tocat
  • 1 buc de carne la cuptor (poate fi orice carne), la noi a fost carne de purcel

Cum am procedat

  • am amestecat faina cu praful de copt, branza, patrunjelul, maslinele si carnea taiata mic
  • separat, am amestecat ouale cu laptele
  • am combinat amestecul lichid cu cel solid si am asezat cu o cupa de inghetata in formele de copt
  • am copt timp de 25’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, mod clasic

Am servit cu legume crude, rosii si castraveti.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.