Am facut tarta in doua variante, pentru mine, ceapa caramelizata, pentru ei, cu nectarine. S-au mancat amandoua, nu am mai tinut cont cine ce a vrut. Buuuun, bun!
Ingrediente
- 125 gr faina
- 50 gr unt rece sau margarina Alsan
- 4-5 lg apa rece (in fct de textura)
- 1 lg pesmet
- Lapte (animal sau vegetal) pentru uns
- seminte de susan
- 1 ceapa rosie mare sau 2 mai mic
- 100 gr branza gorgonzola cremoasa (2ani+) sau o crema de branza de capra
- 1 lg sirop de curmale
- 1 lg ulei de masline
- oregano uscat
Cum am procedat
- am pus ingredientele pentru aluat in vasul robotului si am framantat pana cand am obtinut un aluat modelabil, moale pe care l-am bagat la rece 30’
- intre timp, am taiat ceapa fideluta si am inabusit-o in tigaie cu lg de ulei, siropul de curmale si oregano
- Am intins aluatul direct pe foaia de copt, am uns cu branza si am adaugat, in ploaie, pesmetul
- deasupra am adaugat ceapa caramelizata in centrul tartei, am pliat marginile deasupra
- am uns marginea cu lapte si presarat semintele de susan
- am copt la 180 gr cca 35-40’
Am servit cu salata rucola.
Pofta buna!
No Comments