Patiserie

Galetă cu ceapă și gorgonzola

iulie 9, 2023

Am facut tarta in doua variante, pentru mine, ceapa caramelizata, pentru ei, cu nectarine. S-au mancat amandoua, nu am mai tinut cont cine ce a vrut. Buuuun, bun!

Ingrediente

  • 125 gr faina
  • 50 gr unt rece sau margarina Alsan
  • 4-5 lg apa rece (in fct de textura)
  • 1 lg pesmet
  • Lapte (animal sau vegetal) pentru uns
  • seminte de susan
  • 1 ceapa rosie mare sau 2 mai mic
  • 100 gr branza gorgonzola cremoasa (2ani+) sau o crema de branza de capra
  • 1 lg sirop de curmale
  • 1 lg ulei de masline
  • oregano uscat

Cum am procedat

  • am pus ingredientele pentru aluat in vasul robotului si am framantat pana cand am obtinut un aluat modelabil, moale pe care l-am bagat la rece 30’
  • intre timp, am taiat ceapa fideluta si am inabusit-o in tigaie cu lg de ulei, siropul de curmale si oregano
  • Am intins aluatul direct pe foaia de copt, am uns cu branza si am adaugat, in ploaie, pesmetul
  • deasupra am adaugat ceapa caramelizata in centrul tartei, am pliat marginile deasupra
  • am uns marginea cu lapte si presarat semintele de susan
  • am copt la 180 gr cca 35-40’

Am servit cu salata rucola.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.