Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

Flammkuchen

iulie 18, 2020

Nu doar italienii au pizza, au si germanii. Seamana oarecum cu o pizza, are un blat foarte subtire, nu e cu drojdie sau praf de copt. De obicei, ei o servesc ca aperitiv sau gustare…la noi, langa o salata a fost cina.

Fiind fara dospire, e si rapida, are ingrediente simple, poate fi usor imbogatita, dar baza e cam aceeasi mereu. Blatul cu smantana, usturoi, ceapa. Cam asa…😁

Ingrediente:

Blat

  • 230 gr faina tip 650
  • 30 gr ulei de masline presat la rece
  • 120 gr apa

Topping

  • 1 graunte usturoi
  • 3 crengute de rozmarin
  • 200 gr smantana
  • 2-3 stropi de lamaie BIO
  • 150 gr branza feta de capra (desarata)
  • cateva picaturi de miere (1 an+)
  • 5-6 nuci pecan maruntite
  • 1 ceapa mica inele

Cum am procedat

  • intr-un bol, am amestecat ingredientele pentru blat si am framantat un aluat omogen, elastic, nelipicios, frumos de modelat
  • am preincalzit cuptorul la 250 grade si am pregatit o tava de copt tapetata cu hartie
  • am intins aluatul in strat foarte subtire, aproape cat tava de copt (o tava de cuptor normala)
  • in vasul unui chopper, am pus usturoiul si rozmarinul si am pulsat de cateva ori
  • am adaugat smantana si zeama de lamaie si am amestecat bine
  • am uns blatul cu amestecul de smantana, am adauagat deasupra branza feta de capra maruntita, mierea, nucile si inelele de ceapa
  • am copt pizza timp de 20’

Noi am servit flammkuchen la cina cu salata de rosii si castreveti.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.