Nu doar italienii au pizza, au si germanii. Seamana oarecum cu o pizza, are un blat foarte subtire, nu e cu drojdie sau praf de copt. De obicei, ei o servesc ca aperitiv sau gustare…la noi, langa o salata a fost cina.
Fiind fara dospire, e si rapida, are ingrediente simple, poate fi usor imbogatita, dar baza e cam aceeasi mereu. Blatul cu smantana, usturoi, ceapa. Cam asa…😁
Ingrediente:
Blat
- 230 gr faina tip 650
- 30 gr ulei de masline presat la rece
- 120 gr apa
Topping
- 1 graunte usturoi
- 3 crengute de rozmarin
- 200 gr smantana
- 2-3 stropi de lamaie BIO
- 150 gr branza feta de capra (desarata)
- cateva picaturi de miere (1 an+)
- 5-6 nuci pecan maruntite
- 1 ceapa mica inele
Cum am procedat
- intr-un bol, am amestecat ingredientele pentru blat si am framantat un aluat omogen, elastic, nelipicios, frumos de modelat
- am preincalzit cuptorul la 250 grade si am pregatit o tava de copt tapetata cu hartie
- am intins aluatul in strat foarte subtire, aproape cat tava de copt (o tava de cuptor normala)
- in vasul unui chopper, am pus usturoiul si rozmarinul si am pulsat de cateva ori
- am adaugat smantana si zeama de lamaie si am amestecat bine
- am uns blatul cu amestecul de smantana, am adauagat deasupra branza feta de capra maruntita, mierea, nucile si inelele de ceapa
- am copt pizza timp de 20’
Noi am servit flammkuchen la cina cu salata de rosii si castreveti.
Pofta buna!
No Comments