Ieri, am gatit romaneste, cred ca dorul de casa, parinti e mai puternic in luna cand iti strangi familia langa tine. Anul acesta, din pacate, dorul va fi cel care va inlacrima ochii celor aflati departe de parinti si frati…poate la anul. Facuram turte cu morcov, ardei gras si ceapa verde, cu gandul la ei.
Ingrediente:
- 1 morcov
- 4 fire de ceapa verde
- 1 ardei capia
- 8 gr drojdie uscata BIO
- 150 ml apa
- 180 ml lapte
- 50 ml ulei de masline extravirgina
- 450 – 500 gr faina 650
- unt pentru uns turtele
Cum am procedat:
- am tocat legumele, am adaugat apa, laptele, drojdia si, cu o lingura, am omogenizat
- am adaugat faina si am framantat aluatul, dupa care am turnat uleiul si am continuat sa framant
- am lasat aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul
- odata dospit, am impartit aluatul in 6 bile pe care le-am intins sub forma unui cerc
- am copt fiecare turta intr-o tigaie antiaderenta, pe ambele parti, cu capac
- se pot servi la orice masa, noi le-am servit la cina cu salata de cruditati si crema de branza
Pofta buna!
4 Comments
Arata yamm..as face o incercare, insa imi lipseste drojdia bio..Ar merge praf de copt bio? Daca da, cam ce cantitate ?
Ai nevoie de drojdie, proaspata sau uscata, nu merge cu praf de copt pentru ca trebuie sa creasca aluatul.
Iese un aluat lipicios sau am gresit ceva in reteta?
Trebuie framantat aluatul pana se elibereaza glutenul. Nu ai framantat suficient, cred.