Pentru noi, cel mai relxant pranz este cel de sambata. Nu ne grabim nicaieri, nu stam cu grija ca trebuie sa facem ceva anume sau sa ajungem undeva. Preferam mancarea gatita in weekend pentru ca in timpul saptamanii o cam sarim din lipsa de timp. Copilul mananca la after school, asa ca, noi ori mancam pe undeva, ori nu mancam deloc 🙈.
Ingrediente
- 1 caracatita congelata
- zeama de la o lamaie
- 2 foi de dafin
- putina sare (2ani+)
- 3-4 lg ulei de masline
- 1/2 capatana de usturoi pisat
- 2 crengute de cimbru
- putina apa
- pentru piure: 300 gr cartofi, 1 cub de unt, putina apa de la fiert, un praf sare (2ani+) – inlocuiti lactatele cu margarina Alsan si lapte vegetal in caz de aplv
Cum am procedat
- am dezghetat caracatita; folosesc congelata, congelarea o ajuta sa fie frageda
- am pus caracatita bine spalata si curatata in oala cu apa care fierbea, am adaugat zeama de la lamaie, frunza de dafin si praful de sare si am fiert-o approx 30’
- dupa, am scos-o si am portionat-o (am decupat fiecare tentacul)
- am inabusit-o in tigaie cu ulei, apa, cele 2 crengute de cimbru si sare, aprox 30’, sub capac, la foc mediu
- aproape de final, am adaugat usturoiul pisat
- am servit cu piure
Pofta buna!
No Comments