Sambata, zi de vara pana-n seara. In Luxemburg, gradele din termometru sunt zgarcite, asa ca incingem cuptorul ca sa ne incalzim. L-am incalzit bine de tot cu o focaccia si cu un pui buuuuuun!
Ingrediente
- 5 pulpe dezosate
- 100 gr parmezan ras
- 5 bete frigarui
- 4 catei usturoi mari (sau dupa gust)
- o manuta de patrunjel
- 4 lg ulei de masline
- 2 lg zeama de lamaie
- un praf sare (2ani+)
Cum am procedat
- dupa ce am dezosat pulpele, le-am taiat cubulete
- am imbracat carnea in parmezan si am infipt bucatelele pe betele de frigarui, dupa care le-am asezat in tava, pe hartie de copt si le-am acoperit cu o alta hartie de copt
- am gatit pulpele timp de 50’ la 190 gr, acoperite, functia caldura sus-jos.
- dupa cele 50’, am scos hartia de copt de deasupra si am mai copt inca 15’
- intre timp, am pus usturoiul, patrunjelul, zeama de lamaie, uleiul si sarea in blender si vjjjjjjjj-vjjjjjj
- imediat ce am scos pulpele din cuptor, le-am uns cu sosul de usturoi si patrunjel
- am servit cu brocoli gatit in apa, 5’ si focaccia
Pofta buna!
No Comments