Carne, pește sau fructe de mare

Pui verde de…bun

iulie 23, 2023

Sambata, zi de vara pana-n seara. In Luxemburg, gradele din termometru sunt zgarcite, asa ca incingem cuptorul ca sa ne incalzim. L-am incalzit bine de tot cu o focaccia si cu un pui buuuuuun!

Ingrediente

  • 5 pulpe dezosate
  • 100 gr parmezan ras
  • 5 bete frigarui
  • 4 catei usturoi mari (sau dupa gust)
  • o manuta de patrunjel
  • 4 lg ulei de masline
  • 2 lg zeama de lamaie
  • un praf sare (2ani+)

Cum am procedat

  • dupa ce am dezosat pulpele, le-am taiat cubulete
  • am imbracat carnea in parmezan si am infipt bucatelele pe betele de frigarui, dupa care le-am asezat in tava, pe hartie de copt si le-am acoperit cu o alta hartie de copt
  • am gatit pulpele timp de 50’ la 190 gr, acoperite, functia caldura sus-jos.
  • dupa cele 50’, am scos hartia de copt de deasupra si am mai copt inca 15’
  • intre timp, am pus usturoiul, patrunjelul, zeama de lamaie, uleiul si sarea in blender si vjjjjjjjj-vjjjjjj
  • imediat ce am scos pulpele din cuptor, le-am uns cu sosul de usturoi si patrunjel
  • am servit cu brocoli gatit in apa, 5’ si focaccia

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.