Am devenit fan focaccia. Eu o pregatesc seara, o coc a doua zi ca sa fie proaspata si sa nu stau nici prea mult dupa dansa…dar, da, e nevoie de oarece pregatire.
Ingrediente
- 750 gr faina Manitoba
- 630 gr apa (eu am masurat totul in grame la thermomix), calduta
- 9 gr drojdie uscata bio (un pachetel in cazul meu)
- 1 lgita miere bio certificata (1an+)
- 25 gr ulei de masline extravirgin
- un praf de sare (2ani+)
- masline fara samburi (kalamata si verzi)
Cum am procedat
- intr-un bol, am amestecat toate ingredientele; puteti amesteca foarte usor cu ajutorul unei linguri, nu insistati cu amestecatul prea mult, important e sa se amestece bine ingredientele, dar fara sa exagerati
- am lasat aluatul la dospit 20’, dupa care am facut prima impachetare: cu ajutorul unei linguri, am adus partile laterale spre centru, de cateva ori; am repetat aceasta actiune de alte 2 ori, la fiecare 20’
- am pus aluatul acoperit cu un capac in frigider si am lasat peste noapte
- a doua zi, am scos aluatul, am mai facut inca o impachetare si am lasat inca 20’ la dospit
- am preincalzit cuptorul la 220 gr, caldura sus-jos, am asezat focaccia in tava acoperita cu hartie de copt si mi-am infipt degetelele in ea din loc in loc pentru a obtine bulele de aer
- am adaugat maslinele si am copt timp de 25’
- am mancat-o calda 😁😁😁
Pofta buna!
No Comments