Patiserie

Magic focaccia

iulie 23, 2023

Am devenit fan focaccia. Eu o pregatesc seara, o coc a doua zi ca sa fie proaspata si sa nu stau nici prea mult dupa dansa…dar, da, e nevoie de oarece pregatire.

Ingrediente

  • 750 gr faina Manitoba
  • 630 gr apa (eu am masurat totul in grame la thermomix), calduta
  • 9 gr drojdie uscata bio (un pachetel in cazul meu)
  • 1 lgita miere bio certificata (1an+)
  • 25 gr ulei de masline extravirgin
  • un praf de sare (2ani+)
  • masline fara samburi (kalamata si verzi)

Cum am procedat

  • intr-un bol, am amestecat toate ingredientele; puteti amesteca foarte usor cu ajutorul unei linguri, nu insistati cu amestecatul prea mult, important e sa se amestece bine ingredientele, dar fara sa exagerati
  • am lasat aluatul la dospit 20’, dupa care am facut prima impachetare: cu ajutorul unei linguri, am adus partile laterale spre centru, de cateva ori; am repetat aceasta actiune de alte 2 ori, la fiecare 20’
  • am pus aluatul acoperit cu un capac in frigider si am lasat peste noapte
  • a doua zi, am scos aluatul, am mai facut inca o impachetare si am lasat inca 20’ la dospit
  • am preincalzit cuptorul la 220 gr, caldura sus-jos, am asezat focaccia in tava acoperita cu hartie de copt si mi-am infipt degetelele in ea din loc in loc pentru a obtine bulele de aer
  • am adaugat maslinele si am copt timp de 25’
  • am mancat-o calda 😁😁😁

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.