Crocante la exterior si pufoase la interior. Si fara gluten. Au iesit fix asa cum trebuie. 🥰
M-am indragostit de faina de porumb pentru patiserie.
Ingrediente: (5-6 vafe)
- 150 gr faina de porumb (nu malai, maismehl / reteta originala e cu faina de grau all purpose)
- 1 ou mare
- 4 lg ulei de rapita presat la rece
- 110 gr cheddar ras (alt cascaval putin sarat tare, dar cheddarul cu cat mai vechi, cu atat mai bun)
- 240 gr lapte (animal sau vegetal)
- 1 lgita praf de copt bio
- 1 para mai moale
- 1 lg sirop de curmale sau miere bio certificata (1 an+)
- Putina scortisoara
Cum am procedat:
- intr-un castron, am amestecat oul impreuna cu uleiul, laptele
- am adaugat faina, praful de copt si branza si am omogenizat
- am copt vafele in aparatul preincalzit cat timp am pregatit aluatul
- intre timp, am taiat para si am uns-o binisor cu sirop de curmale
- am copt para 4-5’ in tigaie pe aragaz
- servim vafele pudrate cu faina de cocos si pere caramelizate
Pofta buna!
No Comments