Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

Vafe “sărate” cu pere caramelizate

noiembrie 25, 2021

Crocante la exterior si pufoase la interior. Si fara gluten. Au iesit fix asa cum trebuie. 🥰
M-am indragostit de faina de porumb pentru patiserie.

Ingrediente: (5-6 vafe)

  • 150 gr faina de porumb (nu malai, maismehl / reteta originala e cu faina de grau all purpose)
  • 1 ou mare
  • 4 lg ulei de rapita presat la rece
  • 110 gr cheddar ras (alt cascaval putin sarat tare, dar cheddarul cu cat mai vechi, cu atat mai bun)
  • 240 gr lapte (animal sau vegetal)
  • 1 lgita praf de copt bio
  • 1 para mai moale
  • 1 lg sirop de curmale sau miere bio certificata (1 an+)
  • Putina scortisoara

Cum am procedat:

  • intr-un castron, am amestecat oul impreuna cu uleiul, laptele
  • am adaugat faina, praful de copt si branza si am omogenizat
  • am copt vafele in aparatul preincalzit cat timp am pregatit aluatul
  • intre timp, am taiat para si am uns-o binisor cu sirop de curmale
  • am copt para 4-5’ in tigaie pe aragaz
  • servim vafele pudrate cu faina de cocos si pere caramelizate

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.