Patiserie

Focaccia bună de tot

iulie 19, 2023

De cand am mancat focaccia prima data, am devenit fan. Pare o chesti complicata, dar necesita doar ceva timp si nimic mai mult. Rezultatul e miami-miami!!!!

Ingrediente

  • 520 gr faina tip 650
  • 9 gr drojdie uscata bio (1 pachetel)
  • 460 gr apa calduta
  • Un praf sare (2ani+)
  • Oregano
  • Ulei de masline

Cum am procedat

  • am amestecat faina, drojdia, sarea, dupa care am adaugat apa si am amestecat cu o lingura
  • am uns un vas cu ulei de masline si am pus in el aluatul
  • am acoperit vasul bine cu capac etans si am lasat la dospit 24h, la rece, in frigider
  • am scos din frigider, am asezat in vasul tapetat cu hartie de copt, am adaugat deasupra ulei de masline si oregano si am copt timp de 30’ la 220 gr, caldura sus-jos
  • atentie, aluatul este moale si lipicios, nu mai adaugati faina deloc; il manevrati doar cu mainile unse cu ulei

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.