Ca nici nu stiam cum sa le spun, briose cu branza emmental, rosii, ardei copt, masline…neeee, prea lung era numele. Asa ca, tadaaaa, ”briose bune de luat la pachetel” pe micile ecrane, de fapt in burticile noastre, care la birou, care la scoala. Eu am pus ce era prin frigider, ramasa o bucatica de ardei copt de la cina, cateva masline, cateva rosii cherry.
Ingrediente: (6 bucati medii)
- 2 oua medii
- 100 gr faina tip 650
- 1 lgita praf de copt BIO
- 80 ml lapte integral animal sau vegetal
- 20 ml ulei de masline extravirgin
- 60 gr branza emmental rasa (sau alta branza tip cascaval putin sarat)
- 6 rosii cherry
- 1 bucatica ardei copt
- 10-12 masline taiate rondele (Kalamata si verzi)
- seminte de canepa
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat ouale impreuna cu laptele si uleiul
- am adaugat faina, praful de copt si branza si am omogenizat, iar la final, ardeiul copt si masline
- am asezat compozitia in formele de copt si am asezat cate o rosie cherry deasupra fiecarei briose si seminte de canepa
- am copt briosele in cuptorul preincalzit la 190 gr, timp de 30′
- am servit cu legume: rosii, castraveti si ridichi
Pofta buna!
2 Comments
Foarte bune, apreciate de toata familia. Multumesc pentru reteta!
Buna, ma bucur! Sa va fie de bine! 🤗