Recunosc, imi era pofta de ceva dulce!🙈 Siiiii, cum stiu sigur ca cei mici vor dori sa guste din “pofta” mea, babyfriendly scrie pe mine! N-am nici o idee, in afara de faptul ca imi doresc “ceva” cu umplutura. Asa ca, am improvizat la maxim! Ca norocu’ am si cantarit! Pentru ca, sigur imi salvez reteta pentru “biss-uri”:).
Intreaga operatiune a durat maaaaxim jumatate de ora, inclusiv cu timpul de coacere. Asadar, daca aveti chef de ceva rapid si bun, mergeti pe mana mea😋
Ingrediente:
- 90 gr faina 650
- 50 gr unt animal
- 30 gr unt de arahide Papamigdal
- 1 ou (la temperatura camerei)
- 1 lg pasta de curmale (miere certificata)
- 5 gr praf de copt bio
- 1/4 lingurita pudra de vanilie
Crema de branza: 2 linguri de mascarpone (reteta aici), amestecate cu o lingurita miere certificata (1+) si 1 lingurita unt (la temperatura camerei).
Cum am procedat:
- am topit untul, intr-o craticioara, pe flacara mica a ochiului de aragaz. Am stins focul si am adaugat untul de arahide, amestecand continuu, pana la omogenizarea compozitiei. Am lasat 5’ la racit, apoi am adaugat oul. Dupa incorporarea oului, am adaugat vanilia, pasta de curmale si faina amestecata cu praful de copt. Cu ajutorul unui pos, am repartizat compozitia in tava de copt. Aplatizati cu varful degetului “motul” fiecarui viitor biscuite😀, sa nu-si ia nasul la purtare, odata copt. Am copt biscuitii 12-14’, in cuptorul preincalzit la 180*.
- odata raciti, ii puteti sectiona si umple cu crema de branza, crema de “ciocolata”, vanilie sau ce preferinte mai aveti. Noi i-am papat cu crema de branza.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
4 Comments
Buna.am incercat biscuiții si sunt absolut deliciosi.
Ce ma bucuuuur!❤️
Super gustoși! ❤
Ieeei! Multumesc! Pupici cu sclipici!