Marturisesc ca ne plac pastele in fel si chip si ca budinca din paste, fie sarata, fie dulce se numara printre cinele preferate (atunci cand vine vorba de paste). Nu obisnuiesc sa folosesc taitei fini atunci cand o pregatesc, ci tot soiul de paste, mai “cu forme”: melcisori, taitei lati, spaghetti. Doar ca de data aceasta am o punguta cu niste taitei fini, pe care vreau sa o transform in Vergabeles. In varianta mea!🙃
Ingrediente:
- 100 gr taitei fini
- 100 gr ricotta
- 3 oua
- 100 ml smantana proaspata Laptaria cu caimac (sau 50 ml smantana lichida+50 gr smantana dolofana)
- putina coaja rasa rasa de lamaie bio. Sau portocala bio (fructul se spala anterior in apa cu bicarbonat de sodiu)
- o lingura miere certificata (1+)
- semintele unei pastai de vanilie
Topping: 3 linguri marcarpone amestecate cu o lingura miere certificata.
Cum am procedat:
- am fiert taiteii 2-3’, cat sa se inmoaie.
- am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile spuma iar galbenusurile le-am amestecat cu smantana si branza. Daca doriti un preparat mai dulce, puteti folosi un indulcitor, xylitol de exemplu. Sau nectar de cocos (5+). Situatie in care puteti adauga o lingura de indulcitor peste albusuri si sa le mixati impreuna. Sau sa-l mixati cu galbenusurile pana se transforma intr-o spuma si se deschid la culoare. Voi decideti
- am amestecat albusurile spuma cu galbenusurile & friends😃, apoi am adaugat taiteii. Si coaja rasa de lamaie
- am uns o forma de copt cu ulei de cocos si am presarat niste pesmet pe fundul tavii si pe peretii acesteia. Apoi am turnat compozitia. Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180*/30’. In ultimele 10, am presarat niste bucatele de unt deasupra si am continuat coacerea.
- odata coapta budinca, am lasat-o la racit iar mai apoi am pus deasupra topping-ul si am presarat niste fistic maruntit
Sa avem copilasi sanatosi!♥️
No Comments