Am pornit de la niste briose mai vechi si le-am dat o infatisare noua, asta dupa ce le-am imprietenit bine de tot cu niste afine cam galagioase. Prietenia nu a durat foarte mult, pentru ca, rand pe rand, au pornit intr-o aventura extraordinara, spre scoala, apoi spre padure, ca sa ajunga in final in burtici de copii plini de bucurie.
Ingrediente: (9 briose mari)
- 3 oua mari
- 200 gr branza de vaci uscata/granulata
- 150 gr ulei de rapita presat la rece
- 200 gr faina de grau spelt 630
- 1 lgita coaja de portocala BIO
- 1 lgita coaja de lamaie BIO
- 30 gr miere de albine bio certificata (1 an+) sau sirop de curmale sau omiteti sub 1 an
- 2 lgite praf de copt BIO
- 150 gr afine
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele, exceptie afinele, intr-un castron si le-am amestecat cu o lingura, nu am folosit deloc mixer sau robot
- la final, am incorporat afinele
- am asezat compozitia in forme si am copt briosele in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 25’, pana cand trec testul scobitorii
Pofta buna!
3 Comments
Bună! Am descoperit recent site-ul si îmi place f mult: imi place simplitatea, versatilitatea si rapiditatea (prima condiție atunci când ai copii mici) realizării retetelor. Totuși, cred ca la aceasta reteta ceva nu e ok…sau am făcut eu greșit… din start spun ca am înlocuit uleiul de rapiță cu ulei de măsline și faina spelta cu faina normala 650. 150 gr ulei este muuult prea mult, am adaugata mai multa faina (cca 200gr) insa o tava de briose uleioase au ajuns la gunoi din păcate. Sa fie oare 50 ml de ulei suficient?
Buna, Cristina, cantitatea este corecta si e principiul 1 lg faina (20gr) – 1 lg ulei (15gr). Daca ai inlocuit 200 gr de faina spelta cu 200 gr de faina normala, cantitatile nu sunt aceleasi. Faina spelta absoarbe mai mult lichid.
Ok. Mulțumesc pt lămuriri. Nu am folosit niciodată faina spelta, voi tine cont de acum înainte. Mulțumesc pt inspirate!