Am vazut painea aceasta la brutaria de unde luam in mod obisnuit paine. Paine abia scoasa din cuptor, uneori frige. Miroase acolo de mama-mama! Am indraznit sa cer reteta si mi-au dat-o, asa ca, am incercat-o si eu acasa. A iesit chiar bine. In reteta lor, painea se ungea cu ou, eu am sarit acest pas si am uns in ultimele minute de coacere cu ulei de masline.
Ingrediente
- 300 gr faina tip 550
- 200 gr gris fin
- Un praf de sare
- 7 gr drojdie uscata dizolvata in 50 ml apa
- Cca 300 ml apa
- 2 lg ulei de masline
Cum am procedat
- am pus ingredientele in bolul robotului si am framantat pana cand aluatul s-a desprins de peretii bolului
- am lasat aluatul la dospit cca 1h pana s-a dublat intr-un vas uns cu putin ulei de masline
- am impartit aluatul in 2 si am format doua painici rotunde, plate pe care le-am taiat deasupra cu un cutit
- am lasat painicile inca 30’ la dospit
- am copt timp de 20’ la 190 gr, cuptor preincalzit
- am uns painea cu putin ulei de masline si am mai lasat 5’
Pofta buna!

No Comments