Patiserie

Păine cu gris

iunie 21, 2023

Am vazut painea aceasta la brutaria de unde luam in mod obisnuit paine. Paine abia scoasa din cuptor, uneori frige. Miroase acolo de mama-mama! Am indraznit sa cer reteta si mi-au dat-o, asa ca, am incercat-o si eu acasa. A iesit chiar bine. In reteta lor, painea se ungea cu ou, eu am sarit acest pas si am uns in ultimele minute de coacere cu ulei de masline.

Ingrediente

  • 300 gr faina tip 550
  • 200 gr gris fin
  • Un praf de sare
  • 7 gr drojdie uscata dizolvata in 50 ml apa
  • Cca 300 ml apa
  • 2 lg ulei de masline

Cum am procedat

  • am pus ingredientele in bolul robotului si am framantat pana cand aluatul s-a desprins de peretii bolului
  • am lasat aluatul la dospit cca 1h pana s-a dublat intr-un vas uns cu putin ulei de masline
  • am impartit aluatul in 2 si am format doua painici rotunde, plate pe care le-am taiat deasupra cu un cutit
  • am lasat painicile inca 30’ la dospit
  • am copt timp de 20’ la 190 gr, cuptor preincalzit
  • am uns painea cu putin ulei de masline si am mai lasat 5’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.