Va place storceagul? Eu de cand am mancat, am tot spus ca fac-fac, dar nu am mai facut. In weekend, mi-am luat inima in dinti, adica, zic de curaj 😁, si am facut. Ne-a placut tututor! Eiiiiii!
Ingrediente:
- Cca 700-800 gr peste (sturion si somon)
- 5 cartofi medii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 bucatica telina
- 2 ardei grasi verzi (romanesti)
- 100 ml smantana lichida (Laptaria)
- 1 galbenus de ou (optional, eu am folosit pasteurizat, de la cutie) – daca nu aveti pasteurizat, NU folositi galbenus crud pentru copii, eventual gatit 3-5’ impreuna cu ciorba
- Marar
- Zeama de lamaie si usturoi pentru servit
Cum am procedat:
- am pus ceapa, morcovii, telina la fiert
- dupa 10’, am adaugat cartofii taiati cubulete mici; cand cartofii au fost aproape fierti, am adaugat bucatile de peste si ardeii taiati mic si am lasat pe foc cam 10-12’
- am amestecat galbenusul cu smantana si am adaugat zeama din supa sa temperez amestecul
- am adaugat smantana in ciorba dupa ce am oprit focul, in fir subtire
- am tocat mararul si l-am adaugat in ciorba
Pofta buna!
No Comments