Supe și ciorbe

Storceag de peste

iunie 9, 2023

Va place storceagul? Eu de cand am mancat, am tot spus ca fac-fac, dar nu am mai facut. In weekend, mi-am luat inima in dinti, adica, zic de curaj 😁, si am facut. Ne-a placut tututor! Eiiiiii!

Ingrediente:

  • Cca 700-800 gr peste (sturion si somon)
  • 5 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 bucatica telina
  • 2 ardei grasi verzi (romanesti)
  • 100 ml smantana lichida (Laptaria)
  • 1 galbenus de ou (optional, eu am folosit pasteurizat, de la cutie) – daca nu aveti pasteurizat, NU folositi galbenus crud pentru copii, eventual gatit 3-5’ impreuna cu ciorba
  • Marar
  • Zeama de lamaie si usturoi pentru servit

Cum am procedat:

  • am pus ceapa, morcovii, telina la fiert
  • dupa 10’, am adaugat cartofii taiati cubulete mici; cand cartofii au fost aproape fierti, am adaugat bucatile de peste si ardeii taiati mic si am lasat pe foc cam 10-12’
  • am amestecat galbenusul cu smantana si am adaugat zeama din supa sa temperez amestecul
  • am adaugat smantana in ciorba dupa ce am oprit focul, in fir subtire
  • am tocat mararul si l-am adaugat in ciorba

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.