Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă cremă de cartofi, conopidă și praz

februarie 24, 2021

Reintoarcerea la munca este mereu o provocare. Bine, nici ping-pong-ul serviciu-lucrul de acasa-serviciu-lucru de acasa nu ajuta prea mult. Niciodata nu stii ce urmeaza, delimitarea viata profesionala/familie e aproape nula…deci, supa 🙂 Logic ce spun, nu? 🙂 Noroc ca ne plac supele si mai sunt si rapide, usor de pregatit.

Ingrediente:

  • 1 bucata de praz (partea alba)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 250 gr conopida
  • 350 gr cartofi albi (sau dulci)
  • 3 frunze de salvie
  • 200 ml lapte
  • 2 lg smantana
  • optional, pentru servit: seminte, ulei de nuca, masline, cateva crutoane
  • un praf de sare (2ani+)

Cum am procedat:

  • prazul si usturoiul curatate le-am tocat cu un chopper, dupa care le-am inabusit in ulei si apa pret de cateva minute
  • am adaugat conopida desfacuta si cartofii taiati in cuburi, am adaugat apa doar cat sa acopere legumele si am lasat legumele sa se gateasca pana cand intra furculita usor in cartofi
  • am luat de pe foc, am adaugat smantana, praful de sare, frunzele de salvie si laptele, putin cate putin (in functie de cat am dorit sa fie supa de lichida), si am pasat
  • am repus oala pe foc si am dat intr-un clocot
  • am servit cu seminte (fetita cu seminte de canepa, semintele de mari dimensiuni precum cele de dovleac se rasnesc copilasilor), ulei de nuca presat la rece, ulei de masline extravirgin si cateva crutoane cu busuioc

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.