Asa le-a zis Mara, asa le-a ramas numele. I-au placut si ei si colegei ei, deci ramane sa le mai facem si alta data ca sa ne ajunga tuturor. 😁😁
Despre patiseria frantuzeasca, aka “viennoiserie”numai de bine. Bine, originea e austriaca, dar “viennoiseria” a inflorit dupa ce un oficial austriac, August Zang, a deschis prima patiserie austriaca la Paris. Si de acolo, creativitatea francezilor nu a mai avut hotare.
Ingrediente:
- 400 gr faina 550
- 2 lg miere bio certificata (1an+)
- 200 gr lapte
- 60 gr piure de mere (se gaseste la borcane) sau 1 ou
- 50 gr unt moale
- 20 gr drojdie proaspata sau 8 gr deshidratata
- Fulgi de ciocolata fara zahar (optional, 5ani+)
Cum am procedat:
- am lasat drojdia proaspata sa se desfaca in laptele caldut amestecat cu 1 lg de faina, cca 15’
- am amestecat cu ajutorul unui robot faina, piureul de mere / oul si laptele cu drojdia pana cand aluatul s-a desprins de peretii bolului
- am adaugat untul si miere si am continuar framantarea inca vreo 10’
- la final, am incorporat fulgii de ciocolata
- am acoperit bolul cu folie – bine sigilat – si l-am lasat la rece 1h30’
- am impartit aluatul in 7 bucati egale pe care le-am intins sub forma dreptunghiulara si le-am rulat sub forma unui baton
- am asezat cornurile in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt, am acoperit cu o folie si am lasat la dospit, la cald, aprox 1h
- am uns cu ou, decorat cu mac si am copt batoanele la 180gr, ventilatie, cca 18’ – sa devina aurii
- la final, am uns cu un sos din miere si putin suc de mere
Pofta buna!

No Comments