E o reteta rapida, nepretentioasa si care a avut succes nesperat la mic dejun, servita cu o salata de rosii si avocado. Nu e nevoie de dospire, timp scurt de stat in cuptor, usor crocanta. A fost iammi!
Ingrediente:
- 150 gr faina de migdale
- 125 gr mozzarella rasa
- 1 ou mare
- 1 lingurita rasa de praf de copt BIO
- 1 lingurita cimbru uscat
Cum am procedat:
- am pus intr-un bol toate ingredientele si am framantat un aluat moale, destul de lipicios
- cu mainile unse cu putin ulei de masline, am impartit aluatul in 5 bile
- am asezat fiecare bila intre doua bucati de hartie de copt si, cu ajutorul sucitorului, am aplatizat bilele la o grosime de 0.5cm sau diametru de 14-15cm, cum va e mai usor sa va calculati dimensiunea 😁
- am scos hartia de deasupra si am asezat turtitele in tava, cu tot cu hartia de de dedesupt
- am pus cimbrul deasupra si am copt pitele 13-15’ la 200 grade, cuptor preincalzit
- am lasat 5-10’ sa se racoreasca, apoi le-am servit
Noi am servit la mic dejun cu salata de rosii si avocado, dar le puteti servi in orice combinatie, chiar si simple.
No Comments