E sambata seara, ploua afara si e frig, stam in casa…daca mamaia e la noi, profitam din plin si facem una alta, dupa cum ne mai pofteste inima! Avem inimi pofticioase, recunosc! 🙈
In seara asta, am poftit la ceva cu afine si branza, iar cum aveam afine, fructele preferate ale fetitei mele, am pus rapid de o tarta 😁.
Ingrediente:
Aluat
- 250 gr faina ovaz
- 90 gr unt rece taiat cuburi
- 70 ml lapte integral
- 1 lingura cu varf smantana
Umplutura:
- 3 oua
- 250 gr branza ricotta
- 1 lingura unt de migdale
- 3 linguri fulgi de cocos
- 1 lingurita coaja de lamaie bio
- 2 linguri miere BIO certificata (1 an+)
Topping
- 150 gr afine
Cum am procedat:
- in vasul robotului, am amestecat faina cu untul, laptele si smantana si am framantat un aluat pe care l-am lasat la rece timp de 30’
- intre timp, am pregatit umplutura, mixand ingredientele pana am obtinut o compozitie cremoasa si fina
- dupa cele 30’, am scos aluatul, l-am intins intr-o forma de tarta (dia 16cm) si l-am intepat cu o furculita din loc in loc
- am turnat umplutura peste blat si am asezat afinele deasupra
- am introdus aluatul in cuptorul preincalzit la 190 grade si am copt timp de 30-35’, in functie de cuptor, caldura sus-jos
*tava de tarta folosita este tip sita, deci coacerea aluatului se face uniform si rapid; in cazul in care folositi o tava normala, va recomand sa coaceti inainte blatul, fara umplutura, timp de 10-15’, in functie de cuptor, dupa care sa adaugati umplutura si sa continuati coacerea din reteta.
Pofta buna!
6 Comments
Cred ca delicioasa rețetă! O voi încerca. Ce fel de robot de bucătărie folosiți?
Buna, Kitchen Aid.
Buna! Pot inlocui faina de ovaz cu faina alba? Pastrez aceleasi cantitati? Multumesc
Buna, poti folosi aceeasi cantitate, daca mai este nevoie, mai adaugi 1-2 linguri.
E pe lista scurta. Suna delicioas încă din descriere
Maria, sper sa va placa!