Nu mai e, dar cat a fost, a fost taaaare bun. Un chec zebrat de care copilul a fost incantat, nici nu a poftit la “bunatatile” din parc.
Ingrediente:
- 3 oua
- 125 gr iaurt natural (smantana lichida am folosit eu)
- 1 lg indulcitor (eu am folosit zahar de cocos)
- 80gr ulei de rapita presat la rece
- 200 gr faina 550
- Un praf de sare (2ani+)
- 1 lgita vanilie
- 1 lgita bicarbonat + 1 lgita zeama de lamaie
- 15 gr cacao + 3 lg lapte
Cum am procedat:
- am amestecat ouale impreuna cu iaurtul/smantana lichida, zaharul si uleiul
- am adaugat faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie
- am impartit aluatul in 2 si intr-una dintre jumatati am adaugat cacao amestecat cu laptele
- am asezat in forma de copt (eu folosit o forma din silicon bpa free de la Tefal) cele doua compozitii, alternand cele doua culori
- am copt timp de 50’ la 170 gr, caldura sus-jos
Pofta buna!
No Comments